Attention! Naver order drink at Korean Restaurant or... | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Attention! Naver order drink at Korean Restaurant or...


drink, pink, and summer image
Assalamualaikum ^_^


Arrien rasa, semua orang dah pernah makan dekat kedai korea kan? Mr.Dakgalbi, Dubuyo, Shabu-shabu. Dan korang selalu order tak air macam Korea Tea or anyting minuman macam orang korea selalu minum? Kalau pernah mesti korang tahu kenapa arrien tulis tajuk ni. hahaha

Arrien pernah makan di kedai korea 5kali sepanjang arrien belajar di bangi hampir 2 tahun ni. (Dekat rumah memang tak pernah pergi kedai korea sebab bandar agak jauh dari rumah, arrien dudk kampung je, :D) But dalam 5kali tu baru 3buah kedai je arrien pergi.

First, Dubuyo dekat NU sentral.

Nampak Tah air tu? Ceroi je kan? haha Tu tea apa tak tak ingat dah. And order sebab tak pernah makan and minum dekat kedai korea. So ingatkan macam air yang kita order di kedai makan biasa rupanya... hahaha tersangatlah tawar dan pahit sebab air tea. That why arrien cakap jangan pernah order air dekat kedai korea kecuali air kosong or skyjuice haha.

Ni pulak dekat Mr. dakgalbi.


Nampak juga kan air dekat tepi tu?  Tu pun air tea and yes! rasanya sama! TAWAR! Yang dekat mr.dakgalbi ni order sebab tak tahu yang diaorang memang provide air kosong percuma. So pergi order. Last-last air tu penuh lagi satu cawan air kosong yang habis. XD

Dan ini kedai arrien paling suka dan dah pernah pergi tiga kali! Ni gambar yang paling latest arrien pergi kedai ni. Eid Halal korean restaurant dekat bangi sentral.

Okey sebab dah serik banyak kali kena dengan air tawar, so look! kitaorang sekarang pergi kedai korea order plain water je. hahaha

I dont know kalau dekat restaurant korea lain air dia tak tawar, but kedai-kedai yang arrien pernah pergi semuanya tawar. Agaknya orang korea yang dalam drama minum coffe tu memang tawar agaknya. That why diaorang minum coffe but tak gemuk-gemuk. Kita minum coffe, tea, gemuk sebab ada gula, kan? hahaha Jadi nasihat disini (aiseh nasihat ><) kalau anda ke restaurant korea, bawak jelah air kosong dari rumah. Jimat pun jimat kan. haha 

so sampai disini sahaja bebelan untuk kali ni. Takde idea nak menulis sebenarnya but taknak blog sunyi so tulis yang termampu sahaja! so hope you alls enjoy my writing even not very interesting hehe

Wassalam :)

Baru dapat tengok k-drama Strong Women Do Bong Soon and Allahu.. sangatlah best hahahaha sampaikan sehari marathon 6 episode XD



2 ulasan:

ANIS NABILAH berkata...

Ye betul, air dia perghhh tawar :( menyesal sangat order , tambah2 roasted barley tea sgt tak sdap

Arrien::@man!:: berkata...

@ANIS NABILAH hahaha betul2! sangatlah tak sedap airnya XD

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani