" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Kolej Universiti Islam Antarabngsa Selangor.


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, finally dapat juga update pasal sambung belajar arrien :D sehari saja tinggal sebelum ke KUIS. Yes, arrien akan sambung belajar ke KUIS! ^_^ Kolej Islam Antarabangsa Selangor. Esok petang dah nak pergi Bangi sebab pagi Rabu pendaftaran. Ohmy.. tetiba rasa sekejap pulak cuti selama 7 bulan menganggur ni, LOL XD Sebelum ni selalu merungut bosanlah, apalah sekarang bila dah tinggal sehari je lagi sebelum daftar masuk Kuis dah tetiba rasa sekejap Haha.

Fact, arrien tak pernah tinggal di asrama, setakat pergi kem yang sebulan tu pernah la. So rasa berdebar-debar pula. tambah-tambah sekarang bulan puasa dan kena puasa kat sana, dah la tidak pernah berpuasa di asrama. Ya allah mohon dipermudahkan segala urusan.. huhu :'D


Dan alhamdulillah barang semua telah 95% siap. Tinggal sikit je lagi. Arrien tak pernah duduk asrama so tak tahu berapa banyak barang yang nak kena bawak, so tengok gambar tu ..tak nampak over sangat kan? haha XD
okelah, insyaallah nanti bila dah ada dekat sama arrien update entry lain pulak. Doakan segala urusan pendaftaran dan kemasukan arrien ke KUIS berjalan dengan lancar ye ^_-


Kena Reset Password Cbox.


Haha! They're so cute!
Assalamualaikum :)

Ada sesiapa yang tanya soalan or apa-apa sahaja di cbox tapi arrien tak balas-balas? Angkat tangan! hehe Sorry ye sebab arrien TERLUPA password cbox tu! haha >< di sebabkan dah lama tak buka cbox, arrien tetiba jadi lupa password. Selalu ingat je.. haha lumrah manusia kan & mungkin juga sebab arrien ada banyak sangat account kat laman sosial ni? haha jenuh cuba macam-macam but semua tak betul. Last sekali sebab dah fedup, reset terus password!


Haha see, maknenye selama ni dah banyak kali arrien lupa password maybe? sebab tengoklah dah berape banyak cbox yang arrien guna email ni. Jadi kali ni je reset. Tak nak dah buat cbox baru.. or maybe cbox tu kalau dah lama tak bukak di jadi tak boleh bukak langsung? haha entahlah, anyway allahdulillah, dah boleh pun bukak cbox. but sorry ye kalau ada yang menyanya sebelum-sebelum ni, arrien tak dapat nak baca yang lepas-lepas sebab sekarang buzy dengan persiapan masuk kolej ;D


[Wordless Wednesday] Salam Ramadhan!


Assalamualaikum :)


Tak tahu tahap malas nak tulis dah sampai mana but hari ni punya entry semuanya Wordless -_-" Dan disebabkan 'malas' tu juga jadi gambar 'hiasan' tu arrien ciplak dari tuan punya instagram owner blog ni (huh?) :D

Salam Menyambut Ramadhan kepada semua follower arrien dan umat islam di seluruh dunia ^_^
Maaf andai ada salah silap, tergores hati dan perasan & terkasar kata & perbuatan. Semoga ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya :)

p/s: wordless ke ni? boleh la, kuranglah sikit words dia dari entry sebelum-sebelum nie ..hehehe ><


[Wordless Wednesday] Template Layout Blog Berubah!


Assalamualaikum :)


Arrien rasa last arrien bukak blog hari tu, bahagian Layout tak berubah lagi. Tak sampai beberapa minggu blogger dah ubah. Oke diaorang pun nak tukar layout baru LOL XD


Tutorial : Sidebar Title #Style 5. [Like me]


Assalamualaikum :)

Macam arrien katakan di entry sebelum ini, arrien akan buatkan tutorial yang telah direquest di ask.fm so ini requestnya :D

So sidebar yang dimaksudnya itu ialah ini;
[Preview]

Denim / Washed Denim Template
1. Dashboard > Template > Edit Html.
2. Use Ctrl + F and fine code .sidebar h2 {

Classic Template/ Blogskin
1. Dashboard > Template.
2. Untuk blogskin,korang cari code sidebar korang.
3. Copy code nie;

text-align: left;
    margin-left: -30px;
    margin-bottom: 10px;
    width: 200px;
    padding: 8px;
    background-color: #fff;
    box-shadow: 0px 4px 4px #cfc4ae;
    border-left: 40px solid #cdf0eb;
    font-family: masana;
    font-size: 22px;
    letter-spacing: 2px;
    background-image: url('URL BACKGROUND');
}
@font-face{
font-family:masana;
src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/Inomy7nn8/masanascript-1propia.otf);
}

4. Paste / gantikan di bawah code sidebar yang korang cari tadi.
5. Preview & save.

Note:
Merah: Gantikan dengan apa yang anda suka. (warna & background)

code credit : cocorini


Lama tak buka Ask.fm :'D


Assalamualaikum :)

Sebelum ni , masa jarang update blog, ask.fm pun senyap je.. lepas dah 'aktif' balik (erkk, aktif ke? haha ) adalah yang menanya.. But disebabkan agak 'aktif' untuk bukak laptop dan blog, maka tak terjawablah pertanyaan didalam ask.fm tu. Sorry ye :D Lepas ni kalau sapa ada pertanyaan and nak fast reply, terus tanya di fanpage arrien ye, senang sikit. Huhu.. XD


But boleh je lagi tanya arrien di ask.fm just kalau arrien terbalas lambat tu sorry ye, yuhuu.. ^_- Yang request tuto nanti arrien cuba buat ye, sekarang agak sebuk sebab tengah buat persiapan untuk sambung belajar. Cerita pasal sambung belajar nanti arrien tulis dekat entry lain. Wassalam ^_^


 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani