HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Cubaan melukis guna Note4.


Assalamualaikum :)
Nie melepas gian or terlebih berbakat sampai dengan Note4 pun nak melukis. haha semalam punya lukisan. Bosan sambil tunggu kenduri rumah cousin nak bermula ,arrie lukis guna note 4. Rasanya first time forever tu lukis guna note4. Besalah,cousin punya.. anak orang kaya..kita nak beli sendiri tak mampu. haha so jadilah dua lukisan nie , tada;
ofcourse kena ada my infinite right ? heee :D [nak tengok yang ver lukisan tangan pulak, sila godek instagram arrien yea @iena_inspirit97] haha
Tak tahu nie nak lukis apa sebenarnya. Ada mata sebiji, kening sebelah, hidung, and an unknow girl. Hahaha. 
p/s: ada tanda tangan arrien disitu but bile tengok balik macam tak sama pulak rupanya kan.? haha entahlah arrien punya tanda tangan memang setiap kali buat akan berubah. I dont know why. Macam orang tak reti pulak and macam takde bentuk tetap pulak. Haish.. nasib badan lah..haha


Pergi mencari ilham.


Tumblr
Assalamualaikum :)
Dah 7 hari arrien private blog. Ada yang perasan tak? haha entah-entah takde pun orang yang terniat nak datang jeguk. perasan je lebih arrien nie kan? haha see anything diffrent? yeah,i'm changed my blog's skin. Tu yang tajuk macam atas tu.. Mencari ilham untuk ubah blog. But lepas 7 hari baru lah nampak hasilnya. Mana taknya.. jenuh perah otak nak buat macam mana skin baru nie. Godek sana, tak kena..godek sini, tak kena. But alhamdulillah.. siap jugak. :D
Cantik tak?? haha (sila muntah darah) Kesempitan idea betul. Tak tahu kenapa bekenan betul dengan warna-warna kelabu nie. Haha sorry lah yea kalau ada yang tidak suka. Lain orang lain taste dia kan? haha but this is my style. kekeke. Tapi memang satu yang arrien risaukan, kemahiran arrien dalam bermain code macam dah kurang je(??) wah.. memang kena practise selalu balik nie. Kalau tak memang tinggal kenangan je la jawabnya. huhu.
Anyway, hope u enjoy my blog and Salam Jumaat ^_- LOL



Impian hendak berjumpa TGNA yang tidak akan tercapai. :'(


Untitled
Assalamualaikum.
Dengan perginya allahyarham Tuan Guru Nik Aziz, bermakna tidak akan tercapailah impian arrien yang satu ini. Iaitu, ingin melihat allahyarham dengan mata arrien sendiri di depan arrien sendiri. Telah lama impian ini ada , sejak mula tahu siapa allahyarham. Dari kecik lagi. Allah, tidak berpeluang untuk melihat ulama' yang agung tu. Sedih bila tengok dekat TV1 , wartawan kata, semua yang hadir berpeluang menatap wajah arwah buat kali terakhir. Menitis air mata ini sebab tahu, arrien memang tidak berpeluang menatap wajahnya untuk kali terakhir. Kalaulah tidak kerana parents kerja, memang dah lama ada dekat sana.
Kalau tidak silap, disebabkan teringn sangat nak tengok arwah, 2 years ago kalau tak silap,arrien ajak parents pergi rumahnya di pulau Melaka. Saja cuba nasib kowt2 boleh tengok arwah. But memang tahu itu mustahil sebab waktu tu keadaan arwah memang telah tidak berapa sihat. Jadi pergi sana hanya dapat lihat rumah & sekolah allahyarham saja. Memang telah takde rezeki arrien untuk melihat arwah. :(
Apa-apapun, takziah kepada ahli keluarga allahyarham. Mereka pasti lebih sedih dari kita. Arrien sayang dan suka allahyarham kerana peribadinya, tutur katanya dan segala-galanya. Suka negeri yang pernah diperintah olehnya. Kelantan bagi arrien sebuah negara yang lain bila pergi sana. Bukannya malaysia. Kerana keadaannya, cara pemerintahannya. Ya allah.. sungguh Allah sangat menyayangi allahyarham. Pemimpin yang telah melakukan perubahan kepada umat islam di malaysia. 
Apa-apa pun arrien memang agak terkilan kerana tidak pernah berpeluang menatap wajah arwah. Semoga arwah diucuri rahmat dan sentiasa berada didalam keredoan Allah.
Al-fatihah. 

Al-Fatihah. Perginya seorang Ulama' terbilang.



Assalamualaikum
Masih segar lagi, pukul 9.40 lebih tadi, arrien tengah tunggu azan Insya' sambil bukak twitter sekejap. Tetiba terbaca berita Datuk Haji Hasbullah Awang meninggal dunia. Memang terasa sedih, but lepas tu tutup and pergi solat. Tidak duga waktu itu perginya juga seorang ulama' yang disanjungi ke dunia lain. Pukul 10.20 malam, dapat pangilan telefon dari abang yang berada di pahang. Arrien masa tu dalam bilik,then terdengar macam agak kecoh dekat luar dengan suara adik ,mak, ayah yang saling tanya menanya... 'betul ke... meninggal' arrien tak dengar nama yang disebut. Kemudia keluar dan tanya kenapa. Adik jawab, ''Tok Guru nik aziz meninggal" sungguh kelu sebentar arrien masa tu. Rasa macam ak percaya. TV pulak masa tu tak dibukak. Ayah mula2 tak berapa nak percaya, sebab ingat khabar angin kemudia mak suruh bukak internet. Adik pulak terlebih dahulu on TV. Terus bukak TV1. and terkeluar ayat yang dibawah tu kata "Tok guru meninggal" semua, "al fatihah".
Ya Allah.. sumpah sampai sekarang rasa macam tak percaya. Seorang ulama' yang disegangi,disayangi telah pergi meninggalkan kita. Dimana lagi kita hendak cari ulama' seperti beliau? Beliau tiada galang gantinya. Seorang pemimpin, yang hidup sederhana. Yang telah memperjuangkan Islam dan yang telah melakukan perubahan besar kepada rakyat Kelantan & orang Islam. Subhanallah. Kalau nak cerita kebaikan beliau. Belum tentu jumpa titik noktahnya. Allahuakbar. Menitis air mata ini bila dapat tahu. Rasa seperti baru lagi tapi beliau dah pergi. Ya allah.. moga2 agak ada pengganti seperti beliau yang boleh terus memimpin orang Islam di Malaysia. 
Al-fatihah. 
:'(

Apabila orang tak tahan pedas makan nasi lemak!.


Assalamualaikum :)
Morning u all, dah sarapan? haha sapa sini sarapan nasi lemak? fuhh sedap kowt. Alhamdulillah dah kenyang arrien disini ^_- meh nak tanya sikit, sapa sini tak makan pedah ? ada tak korang bila makan nasi lemak yang dibungkus, makan macam nie :
(sambal diasingkan dari nasi lemak)
Haha ,ha ada tak? baik mengaku? keke tahu sapa makan macam tu? .......... tada, arrien lah.. hahaha. Actually saja tulis entry nie coz nak tahu jugak, ada ke yang tak makan pedas makan nasi lemak macam arrien tu, sambal asingkan dari nasi lemak and makan nasinya aje.,tengah curious nie! XD
I'm also dont know why,but i'm really hate spicy food even makanan tu bagi orang lain takdelah pedas mana but lidah nie degil betul untuk taknak makan pedas. Yang peliknya,kalau maggi kari yang pedas 3kali ganda tu mampu pulak telah walaupun time tu diri dah macam disirami air hujan. haha setakat nie hanya boleh makan pedas-pedas ialah maggi & laksa. Selain tu, ada juga makannya macam sambal belacan? haha tapi kena sediakan 1 botol besar air masak sejuk ye awak. ^_^
wassalam ..

p/s: takde keje and idea sungguh aku tiap entry nie, harap dimaafkan -_-"

Tutorial : Navi Header. (Like Me)


사랑해 | via Tumblr
Assalamualaikum :)
Dah lama sangat orang mengrequest tuto nie. Sorry sangat-sangat, baru sekarang dapat buat. Tak tahu nak bagi nama apa so arrien bubuh saja nama Navi Header. Navi sebab dye macam navigation, header sebab dye dekat atas macam header (?) LOL XD Basecode credit to : [Owner]

Template designer
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScriptAdd
2. Copy this code:
<style>
@font-face{
font-family:agentletouch;
src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/GkJmxp429/a_gentle_touch.ttf);}
@font-face {
    font-family: Bebas Neue;
    src: url(http://static.tumblr.com/cvlbtjz/cnsln9tpp/bebasneue.otf);
}
#title2 {
    font: normal 25px "Bebas Neue";
    text-shadow: 0 0 0px #111;
    color: #ccc;
    text-align:center;
    background: url(URL BACKGROUND);
    padding: 20px;
    background-position:50% 50%;
    border-bottom: 10px solid #fff;
    box-shadow: 0px 0px 10px #aaa;
    width: 97%;
    z-index: 9999!important;
    top: 0px;
    position: absolute;
    left: 0px;
}
</style>
<div id="title2">
<div style=" text-width: 600px;  color: #fff; font-family:agentletouch; font-size:50px;  text-align: center;text-shadow: 0 0 10px #000; ">
" YOUR BLOG NAME'S "
</div> <br />
<div class="title2"><div class="btd">
◉<a class="n" href="LINK">ABOUT</a>◉
<a class="n" href="LINK">ENTRY</a>◉
<a class="n" href="LINK">ASK.FM</a>◉
<a href="LINK">STUFF</a>◉
<a href="LINK">SKIN</a>◉
<a href="LINK">ARTWORK</a>◉
<div></div></div></div></div>
3. Paste and Save.

Classic Template / Blogskin 
1. Dashboard > Template > Edit Template HTML.
2. Use Ctrl+F and find code </style>
3. Copy this code :
<style>
@font-face {
    font-family: Bebas Neue;
    src: url(http://static.tumblr.com/cvlbtjz/cnsln9tpp/bebasneue.otf);
}
#title2 {
    font: normal 25px "Bebas Neue";
    text-shadow: 0 0 10px #111;
    color: #fff;
    text-align:center;
    background: url(URL BACKGROUND);
    padding: 20px;
    background-position:50% 50%;
    border-bottom: 10px solid #fff;
    box-shadow: 0px 0px 10px #aaa;
    width: 97%;
    z-index: 9999!important;
    top: 0px;
    position: absolute;
    left: 0px;
}
</style>
<div id="title2"><center>
<div style=" text-width: 600px;  color: #fff; font-family:agentletouch; font-size:50px;  text-align: center;text-shadow: 0 0 10px #000; ">
" YOUR BLOG NAME'S "
</div> </center><br>

<span class="title2" onClick="document.getElementById('main').innerHTML=document.getElementById('o').innerHTML">home</span> ◉
<span class="title2" onClick="document.getElementById('main').innerHTML=document.getElementById('k').innerHTML">about</span> ◉
<span class="title2" onClick="document.getElementById('main').innerHTML=document.getElementById('p').innerHTML">linkies</span> ◉
<span class="title2" onClick="document.getElementById('main').innerHTML=document.getElementById('s').innerHTML">tutorial</span> ◉
<span class="title2" onClick="document.getElementById('main').innerHTML=document.getElementById('u').innerHTML">free page</span> ◉
</div>
4. Paste bawah code yang dicari tadi.
5. Preview & save!.

Note:
Red : Url background
Blue : Your Blog name's
Purple (template designer) : Your page link's
Orange : Pastikan ianya sama dengan anda punya key code untuk post.
Purple (blogskin) : Pastikan sama dengan anda punya keycode untuk page tersebut.

P/s : sorry, untuk blogskin arrien tak tahu nak terang macam mana dekat bahagian Note tu.. so korang try-try lah yea.. try and error oke? ;D Good luck ^_-


 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani