" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Handphone Giveaway by Syuhada1981.com.


Click banner to join :)
Due Date : 31 January 2013

January Giveaway by Vidolaaa.



Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 10 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslima Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Felt brooch | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl

Link facebook : https://www.facebook.com/sabrinaiena
Link Twitter : https://twitter.com/iena_myungsoo97
Link instagram : -
Link share page NFH Boutique Gallery : https://www.facebook.com/sabrinaiena/posts/446464615484254?stream_ref=1
Link share gambar AHR Boutique :  https://www.facebook.com/sabrinaiena/posts/446464712150911?stream_ref=1
Link promote instagram Bloom Closet : https://www.facebook.com/sabrinaiena/posts/446465095484206?stream_ref=1

Link review Colourfull Shop Shop : *Kalau anda review
Link share gambar INI : https://www.facebook.com/sabrinaiena/posts/446469022150480?stream_ref=1
Senaraikan 10 hadiah yang diingini : 
  1. Cash RM50
  2. Eye Liner Liquid Bear
  3. EXO 2014 Unofficial Calendar
  4. Muslimah T-shirt
  5. Dress/Blouse
  6. Chocolate Drinks Elken
  7. Blouse + Skirt
  8. Pretzel Cookies
  9. Cash RM30
  10. Peplum Blouse


21012014


Assalamualaikum :)
I have many story to write into my blog actually, but the time is so jealous with me so the storys in one entry. -_-"
Story 1
Hari sabtu hari tu arrien tengok cerita Miracle In Cell no.7. Kalau sebut je Miracle in cell no7 sudah pasti kpopper terutama sekali exostan tahu cerita nie coz cerita nie boleh dikatakan bertambah famous (coz cerita nie memang dah famous pun) selepas cerita nie keluar dalam Exo's showtime. Kebetulan pulak arrien dapat cerita nie dari my teacher yg sporting & minat cerita korea so arrien bagi PD dekat cikgu arrien tu, ary sabtu ary tu malam nye arrien bukak PD tu tengok-tengok ada cerita tu. Wah excited le, coz sebelum nie nak cari dekat internet memang malas lols.. >< Cerita nie memang sedih, but rasanya sedih yg sangat-sangat part last-last jer. Yang awal2 & tengah2 banyak buat kita marah & geram but sometime ada sedih sikit2. so sesiapa yang nak tahu jalan cerita Miracle in Cell no.7 tu macam mana, rajin-rajinkan lah tanya pakcik google yang tercinta tu :D

Story 2
Sekarang nie musim demam right?? coz banyak blog & FB status update yang arrien baca mengatakan keadaan mereka kurang sihat. Mungkin sebab keadaan cuaca & suhu yang berubah sekarang nie. Arrien pun salah seorang mangsa berubahan cuaca & suhu XP So arrien tak dapat pergi sekolah hari nie coz demam & paling panas semalam. Arrien tak tahu berapa tinggi suhu badan arrien semalam tapi yang pasti semalam sewaktu tengah hari lepas makan ubat arrien tidur dengan berbaju sejuk + selimut dikala tengah hari merembang. Badan panas sangat2 but tangan & kaki sejuk sangat2 sebab tu tengah-tengah hari pakai baju sejuk. Tak pernah lagi arrien demam macam tu sebelum-sebelum nie. Nasib baik dengan izin Allah & kesan ubat yang arrien makan, hari nie dah kurang sikit panas badan nie. Nie pun gagahkan diri untuk update sebab bosan duduk rumah. But yang sayangnye hari nie tak dapat pergi sekolah & tuisyen dah 3 hari tak pergi (sabtu hari tu,coz balik dari sambutan maulidur rasul dekat sekolah letih sangat2 so tak larat nak pergi, Semalam coz demam & hari nie coz still demam) rasa rugi sangat :'(

Story 3
Makin lama, makin benci pulak arrien terhadapt SM entertainment. Sorry to SMstan but memang SM very cruel. Want to know why?! Read this > {http://mazel888.tumblr.com/post/74635283622/sm-c-c-and-woollim-merger-regarding-infinite} So to woollim & Infinite, stay strong & I always support you. <3

Oke, just that I want to share a storys. Actually takde lah banyak mana sangat pun cerita yang nak ditulis dalam entry nie coz sebelum nak tulis rasa macam banyak sangat. Bila dah tulis, banyak tu jer yang keluar dari fikiran nie LOL. Wassalam :D

Award Pembeli Paling "SPORTING".


Assalamualaikum :)
Disebabkan sibuk, terpaksa update malam-malam. Jika anda tengah baca entry ini sebenarnya arrien tengah berada di sekolah (ada sambutan Maulidur Rasul) dan bukannya didepan lapyop :D hehe.
Alhamdulillah, awal tahun hari tu arrien dapat Award dari satu shop nie, yang juga pemiliknya ialah seorang blogger. Miss Huda a.k.a Lilly Lolly, siapa yang rajin join GA mesti kenal akak Lilly nie kerana dia selalu sponsor untuk GA. Kisahnye begini :D Arrien memang tak sangka akan dapat award Pembeli paling Sporting coz arrien baru je sekali beli dari kak Lilly nie, sebelum nie arrien pernah dapat hadiah dari kak Lilly nie coz arrien menang GA dia after that arrien join lagi GA kak Lilly yang kedua {ENTRY PENYERTAAN} but rezeki takde arrien tak menang. And then kak Lilly buat promosi kepada peserta GA dye iaitu tempah Button Badge dengan harga istemewa. Arrien pun tempah. So ini ialah gambar hadiah & button yang arrien tempah.
{Hadiah GA}
{Button yg ditempah}
p/s: abaikan kualiti gambar yang tak berapa berkualiti tu ~~!
Arrien dapat award nie coz kak Lilly kata sebab arrien tak merungut & sabar tunggu button tu sampai (coz arrien guna pos biasa) huhu. actually arrien tak kesah pun lambat asalkan barang tu sampai dengan selamat :)
Nie ialah hadiah award tu, comel je kan ?? :D walaupun kecil tapi arrien berterima kasih sangat dekat kak Lilly coz sudi bagi award dekat arrien and yang paling penting, surat yang diberi sekali tu. Memang sungguh bermakna surat tu :)  Dan yang paling penting hasil kerja kak Lilly nie memang cantik, suka sangat button yang arrien dapat & beli tu. And kalau korang perasan gambar yang first sekali dekat entry nie, ada tulisan dekat kat iaitu :Ikhlas Daripada Lolly Shoppe" tu comel kan? memang kretive kak Lilly nie :D huhu

So kepada sesiapa yang berminat nak tempah Handmade Craft, Felt Charm/Keychain, Printing Sticker & Bookmark ataupun Button Badge dengan harga yang berpatutan bolehlah menempah di FB {LILLY LOLLY}
Yang pasti hasil kerjanya memang memuaskan dan cantik ^_^

p/s : sorry jika ayat berbelit- belit dan sedikit poyo coz penulisnya dah lama tak menulis diblog so faham-faham jer lah -_-"

17012014.


peace Luhan
Assalamualaikum :)
Sebenarnya sekejap satgi arrien ada tuisyen, but elok jer tengah on9 sekejap my mom bagi tahu kata hari nie tuisyen takde, so alang-alang dah on9 nie terasa pulak nak update time bosan-bosan nie XD Nie pasal kisah semalam, semalam time boring2 arrien pergilah selongkar photoshop coz dah lama tak bukak PS. Maka jadilah 2 poster dibawah nie selepas diselongkarnya PS tu oleh arrien ><

Dibuat tengah hari semalam, konon nya nak buat poster yang ada banyak kesan texture but lepas mencuba berbagai-bagai texture still dah sesuai dengan gambar tu, last 2 texture jer yang sesuai. Satu yang tulisan atas poster tu and satu lagi yang gambar rama-rama tu. Memang simple sangat-sangat, nampaknya arrien memang tak pandai lagi dalam buat poster yang menpunyai banyak kesan texture ~~!
Poster nie pulak arrien buat malam semalam, eh bukan malam but tengah malam. Dalam pukul 12.30 pagi. Haha dalam mengantuk-mengantuk menggagahkan juga buat poster tu coz memang setiap malam arrien akan on lappy dan semalam keluar balik kampung, malam baru sampai rumah. Jadi terus on lappy. Mula2 cadang nak download Exo's showtime ep8, elok2 tengah download my mom off wifi. LOL coz my mom tak tahu yang arrien tengah guna. Jadi dah takde internet bukak PS je lah. Kalau nak dibandingkan poster nie dengan The Destiny tu, arrien rasa The Destiny oke lagi coz nie simple. Kalau tak arrien nak buat gambar Lkim yg kecil tu yang warna hitam putih, but entah macam mane tak boleh pulak nak jadikan gambar yg kecil tu hitam putih. Disebabkan mengantuk tahap tak tahan, Jadi arrien buat je mana yang boleh. So hasilnya, sangat membanggakan pada arrien coz first time buat poster macam tu and tambahan buat dalam keadaan mengantuk. hehe 
Apa-apa pun memang nak kena belajar banyak lagi untuk mahirkan buat poster nie, Gara-gara 3 minggu tak buat poster selepas last poster yang arrien buat waktu cuti dulu iaitu, Baozi-ge, Miracle in December & My Girl [Boleh tengok di SINI] terus rasa macam dah hilang idea haha, tak boleh jadi nie.. Kadang-kadang kena practice nie. Huhu

Sekolah yang memenatkan!


Infinite Chukaeyo for GDA Bonsang Award :D
Assalamualaikum :) 
Yaw.. finally dapat juga update blog, sebelum nie bukan takde update.. ada, but entry yg arrien sertai GA. Selalunya GA boleh le update coz senang, just copy paste code yang disediakan & follow like semua oke sudah siap.. But nak update yang hasil tulisannya keluar dari otak arrien memang takde punya, nie pun update sebab dah rindu sangat-sangat, huhu But perhatian kalau korang baca entry nie mesti korang akan kata "Ayat apa dia guna nie, tak faham langsung!" oke serius arrien kata dah lama tak update nie sampai nak buat ayat tak reti dah, so faham-faham la sendiri yea :D
Chingu-chingu & dongsaeng yang bersekolah macam mane? oke?? Arrien?? hoho oke tu oke lah but seperti tajuk, penat sangat-sanagat sekolah tahun nie. Sungguh arrien tak pernah rasa letih macam nie. First time!! Dengan keje sekolah yang setiap hari bertimbun + Kelas tuisyen siang malam, ho penat woo.. Hari nie je rasa boleh rehat sikit coz memang arrien rancang hari nie arrien tak nak pegang buku apa coz nak rehatkan minda and tangan yang semenjak start sekolah nie jadi sakit coz menulis tak berhenti.
Memang betul seperti entry yang dulu arrien ada katakan SPM nie lebih menakutkan dari cite The conjury. Haha nie belum masuk kelas tambahan dekat sekolah, mau lembik lutut. Tapi tulah dikatakan "bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian" kan? Mudah - mudahan lah apa yang arrien telah usaha & akan berusaha membuahkan hasil yang baik, Insyaallah Amin ^_^ Oke takde apa nak tulis dah sebenarnya nie coz otak arrien memang dah blank, takde idea ~~! huhu oke lah setakat ini dulu entry arrien, sekarang dalam mood nak layan cite korea, nak pergi tengok cite korea & nak ulang balik reality show infinite 2010,2011,2012 & 2013 punya  coz my Infinite will come back with new reality show, Yehet!~ BYE ^_-

Opzzpinky GA 2014 by Sharina.


Saya nak ajak korang join GA menarik Blog Opzzpinky ini, hadiah cun menanti korang, mari ramai2 join ya..klik SINI
GA ini ditaja oleh Sha Dhira San | Irah Zahirah | Alyssa | Yana | Nazlyizan | Suejana | Najmi | Kina |Rubiey |
SE-Shop
Salah satu kedai online yang baru dibuka, menitik beratkan kecantikan dan kesihatan kaum hawa, dimana menawarkan harga yang murah dan mampu milik bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan juga kecantikan. Mari kunjungi SE-Shop pasti korang tertawan dengan harga menarik :)
Produk HOT masa kini
Harum Malam 
Set Kecantikan Collogen + Vit E
Bedak Sejuk Tanaka
Emilay
Ibu Putih JannaLawwa
Perla Coffee

Sila PM di SINI jika berminat :)

Simple Giveaway by Batrisyia Delaila.


Click Banner to Join ^_^
Due Date : 23 Januari 2014.
Tag:
Jom Join!! ;)

Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih.


Assalamualaikum


Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Zara Nurhaidah dan Iluvtour. Siapa yang nak join sila tekan banner di atas :)

Click Click Giveaway For Exotics By Yana Choi.


CLICK BANNER UNTUK JOIN

First giveaway anjuran Lee Yana or Yana Choi yang menawarkan hadiah-hadiah menarik . Mencari seramai 30 orang pemenang *Mungkin bertambah! dan LUCKY DRAW bagi setiap penambahan 100 peserta . Mari memeriahkan GA pertamanya ini. [ Senarai Hadiah ]

Luhan.
Luhan

January's Giveaway by Nurizyan & Farisah.


Click Banner To Join!!
Hi,Assalamualaikum :) Let's join this GA!! Faster!, This GA is organized by theme Izyan and Farisah and K-POP. So, a lot of K-POP items up for grabs. So what are you waiting for?! Come join now and win the prize. Over 100 winners to find. Maybe you're one of them? so let's join now. Click the banner above!
GA lasted from 30 December 2013 until January 30, 2014
Gift list:
Top Refferal
  • Blogslist sebulan by Najihah
  • Topup RM 5 by Syafiqah
  • Diskaun by Syarafana
  • Review Blog by Zulaizat
  • Review Blog by Alis
  • Shawl Tribal x1 by Syarafana
  • Exo-k growl pvc card x1 by Farisah
Entri Kreatif
  • Review Blog by Zulaizat
  • Kpop Button badge x1*boleh pilih group yang anda nak* by Shiedah Kpop shop
  • Blogslist Sebulan by Najihah
  • Diskaun  by Syarafana
  • Shawl x1 by Hafizah
  • Topup RM5 by x1 by syafiqah
Random
  • Bookmark Langkawi x3 by Nadratur
  • Header x1 by Alis
  • Review blog x3 by Vidolaaa
  • Review blog x3 by najihah
  • Bloglist Sebulan x3 byNajihah
  • Cursor x2 by Zulaizat
  • Topup RM 5 x2 by Dayana
  • Diskaun x18 by Syarafana
  • Barang L.A Coffee x1 by Qeela
  • brooch felt x3 *untuk seorang* by hafizah
  • Exo Bag x1 by Ain kpop shop
  • Exo pencil box x1 by Ain Kpop Shop
  • Kpop button badge x2 *boleh pilih group yang anda nak* by Shiedah Kpop Shop
  • Shiseido x50 pcs by Eme liena
  • Eye mask x10 pcs by Eme Liena
  • Rice milk soap collagen x5 pcs by Eme Liena
  • Super whitening soap x5 pcs by Eme Liena
  • Majalah Epop bulan Feb 2014 x2 by nurizyan
  • Majalah Klik bulan Feb 2014 x2 by Farisah
  • Bookmark x2 by Mia
  • Keychain x3 by hermosa wardrobe
  • Coming Soon
Important Dates:
  • January 30, 2014 (Ends GA)
  • February 8, 2014 (the announcement of the winner of Top Referrals and creative entries)
  • February 15, 2014 (Random winner announcement)

Over 50 prizes to be won
Over 100 winners Wanted
Giveaway entries will be void if fewer than 50 people!!

Storymyaq Giveaway.


Click banner to join :)

Hadiah Utama:
1. Infinite Mini Album Vol. 3 - Infinitize (excluded poster) - RM 60
2. Cross Gene Mini Album Vol. 1 - Timeless : Begins (Special Limited Edition) (excluded poster) - RM 80

Hadiah Bonus:
1. Jinyoung B1A4 postcard
2. Shiseido 2 x 3 pemenang
3. Crystal Collagen Eye Mask 2 x 2 pemenang
Album yg arrien nak :
Infinite Mini Album Vol. 3 - Infinitize
p/s: Mudah-mudahan menang, Insyaallah Amin :D

Taniah! Pemanang Real Giveaway by Arrien Amani.


TARIKH TUNTUT HADIAH TELAH TAMAT! 
Assalamualaikum :)
Alhamdulillah, sekarang tibalah masa yang ditunggu-tunggu oleh semua peserta Real Giveaway by Arrien Amani. hukhuk XD arrien umum awal atas sebab-sebab yg tidak dapat dielak. Jadi Taniah diucapkan kepada peserta yang menang, dan kepada yang tidak menang jangan sedih-sedih insyaallah jika ada rezeki arrien buat GA lagi & insyaallah mungkin rezeki korang pulak untuk menang :) Dan tiada unsur tidak adil & bantahan oke ^_-  Jadi sila semak no.penyertaan korang di {Senarai Peserta} terlebih dahulu.
Oke dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, arrien umumkan pemenang Real Giveaway by Arrien Amani :)
Gunakan Ctrl+F untuk memudahkan mencari no.penyertaan korang.
Header k-pop by Panda biru x3. - {TUNTUT}
[24] [60] [120]
Header by Arthur x2 - {TUNTUT}
[56] [36]
Simple Cursor Name by Qla Ndhrh x5 (Design terpulang kepada pemenang) - {TUNTUT}
[20] [77] [70] [47] [10]
Cursor by Maryam Shafiqah x5 - {TUNTUT}
[84] [96] [19] [119] [101]
Cursor Infinite by Nur Izzah Inshirah x5 - {TUNTUT}
[11] [59] [107] [43] [95]
Bloglist Review by Sarah x5 - {TUNTUT}
[44] [89] [75] [102] [81]
Jubah Dress by Mie-Mie Chin x1 - {TUNTUT}
[48]
Collagen mask eyes by khairuddin sabrina x1 - {Tuntut di email - khairuddinsabrina@gmail.com}
[92]
Gelang by khairina x1 - {TUNTUT}
[53]
Button Brooch by Effy x4 - {TUNTUT} *Tuntut pada arrien nanti arrien bagi no.fon sponsor*
[29] [97] [30] [73]
Komik 6 buah by Izz x2 - {Tuntut di email - hanaazumi99@gmail.com}
[28] [49]
K-pop bookmark (gambar idol & quotes boleh pilih sendiri) by Fatin x3 - {TUNTUT}
[Top Refferal-80] [9] [15]
Random kpop poster from epop 2 by Norraidah x1 - {TUNTUT}
[8]
B1A4 button by Norraidah x1 - {TUNTUT}
[72]
kpop posters by Nuraida Idora x2 - {TUNTUT}
[90] [13]
Top up RM5 by Norliana sulaiman x1 - {TUNTUT}
[55]
Top up RM5 by Hurdieps x1 - {TUNTUT}
[82]
Top up RM5 by Nur Izzah Inshirah x1 - {TUNTUT
[68]
Top up RM5 by Ifa x1 - {TUNTUT}
[110]
Top up RM5 by Ana Solehah x1 - {TUNTUT}
[5]
Top up RM5 by Nina Shukr x1 - {TUNTUT}
[12]
Top up RM5 by Farah x2 - {TUNTUT}
[71] [78]
Top up RM5 (celcom only) by Asma husna x2 - {TUNTUT}
[86] [2]
Top up RM10 by adkdayah x1 - {TUNTUT}
[37]
Icon x5 by Arthur - {TUNTUT}
[16] [103] [27] [45] [58]
Edit blog x1 by Arthur - {TUNTUT}
[83]

Hantar details seperti berikut [Pemenang barang pos/TopUp].
Hai, Saya pemenang REAL GIVEAWAY BY ARRIEN AMANI. Terima kasih kerana sudi sponsor :)
Nama :
Alamat : (Bagi pemenang barang pos)
No. telefon : (Bagi pemenang barang pos / Top Up)
Hadiah yg demenangi :
Link penganjur : http://arrienlove.blogspot.com/2013/12/real-giveaway-by-arrien-amani.html
No.penyertaan : 

Hantar detail seperti berikut [Pemenang Review,Header,Cursor,Icon & Edit blog]
Hai, Saya pemenang REAL GIVEAWAY BY ARRIEN AMANI. Terima kasih kerana sudi sponsor :)
Nama :
Hadiah yg demenangi :
Link penganjur : http://arrienlove.blogspot.com/2013/12/real-giveaway-by-arrien-amani.html
No.penyertaan :
Jenis header: transparent / biasa
Tema warna: (Header,cursur,Edit blog)
Huruf: (Header/Cursor)
Tinggi dan panjang: (Header)
Gambar k-pop sapa: *Bagi pemenang Header K-pop by panda biru*
Taniah kepada semua pemenang ^_^
Tarikh tuntut hadiah hanya sehingga 1/1/2014 (10 malam), jika tidak tuntut hadiah sehingga tarikh berikut hadiah anda akan diburnkan. Harap maklum ^_-
Jika anda telah tuntut hadiah sila comment no.penyertaan korang ditempat comment nie yea,bagi memudahkan arrien tahu siapa yang belum tuntut :)
SEMUA HADIAH ADALAH TANGGUNGJAWAB SPONSOR,PENGANJUR TIDAK BERTANGGUNGJAWAB!!
 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani