" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Tutorial : Sparkle Hover.


welcome :)
Assalamualaikum :)


Btw arrien nak mintak maaf kepada yang mengrequest tuto nie coz lambat buat tuto. Bukan malas but tak sempat nak buat. Spaekle hover tu apa? oke contoh kalau korang perasaan dekat template arrien yang warna pink sebelum nie,kalau halakan cursor ke navigate,korang akan nampak kilauan-kilaun dekat situ kan, and sebenarnye kalau korang punya header yang jenis boleh click,kalau korang halakan ke header..sparkle tu akan ada.So here arrien akan buatkan tuto nye. :)


| CLICK IMAGE TO SEE PREVIEW |

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Tekan Ctrl+F serentak dan cari code /* Content
3. Next copy code nie :
a:hover {
background:url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1) ;background-repeat: repeat;
}
4. Paste atas code  /* Content tadi.
5. Save!. Done ^_^
Esok adik-adik Form 3 and akak-akak Form 5, Trial kan?? *kalau tak silap arrien lah kan,coz esok kat sekolah arrien f3 and f5 trial XD* so good luck yea kepada yang akan exam esok. Wish me good luck to for exam add math tomorrow ^_-

[ I'm Sorry ] I really want to do .. but I can't.


Infinitely Exotic
Assalamualaikum :)

Dari tajuk lagi, entry arrien dah mengambarkan yang arrien tengah sedih. You know why?? because arrien tak dapat tunaikan permintaan maybe my follower,or maybe my reader or seangkatannye. 


Korang dah baca request2 yang telah dibuat di my ask.fm,my cbox and my fanpage? Sebab tu lah arrien membuat entry memohon maaf ini. Kepada tuan-tuan yang mengrequest supaya arrien buatkan blogskin tu,arrien nak mintak maaf coz arrien tak dapat tunaikan permintaan korang. Bukan taknak tolong,but tidak boleh tolong kerana SIBUK. You all tahu kan sekarang nie pun arrien jarang update blog kerana sibuk,apatah lagi untuk menerima request buatkan blogskin or edit blog.

Request tuto pun tak semua arrien dapat buatkan. Arrien sangat-sangat sibuk bila time sekolah,ada masa pun time cuti..tu pun macam-macam benda lagi arrien nak kena buat. Sekarang nie minggu arrien exam,korang faham2 lah. Sekolah 2 aliran,so kalau exam memang lama. Kadang-kadang tu sampai sebulan baru habis. Ini betul ye,bukan rekaan. That why setiap kali arrien update,mesti dalam entry arrien ada perkataan "BUZY" and "EXAM". Lagi beberapa bulan je lagi arrien akan hadapi Thanawi. So perlu menghafal kitab-kitab mulai sekarang. Tu yang menyebabkan arrien bertambah sibuk.

Arrien memang ada terniat hendak buat blogskin,but seperti sedia maklum. MASA sangat dengki. Pantang hendak ada masa lenggan mesti ada benda yang kena buat. So arrien harap kepada yang mengrequest tu,tidak makan hati kerana arrien tak dapat tunaikan permintaan korang. But arrien janji,kalau arrien ada masa yang lapang and panjang arrien akan buatkan blog skin and maybe akan buka tempahan untuk edit blog. So jangan marah or benci arrien hanya oleh kerana arrien tak dapat tunaikan permintaan korang yea. Harap sangat korang memahami keadaan arrien sekarang. :)
Facebook and twitter pun dah jarang on9. i'am sorry (plez kalau dah follow jangan unfollow balik,perkara itu kurang baik*



Tutorial Photoshop : Motion Blur Gif.



Assalamualaikum :)

Exo will come back with GROWL. haha so i make this tuto with their teaser photo. Nak siapkan gif nie memang rumit coz maklumlah 12 member,so 12 pic..megambil masa juga la :D Make sure awak ikut tuto ini betul-betul and tidak tertinggal sebarang step oke :)\

1. Open your Ps (Tak kira Ps berapa pun)
2. Then make sure Ps korang ada Animation Frame. Kalau takde, pergi ke Window > Animation.
3. Open your picture.
4. On your layer 1,click right > Duplicate Layer > oke.


5. Next,click dekat layer 1 copy,lepas itu click Filter > Blur > Motion Blur > oke.


6. Kemudian click kembali pada layer 1,then korang click Duplicate Selected Frame sebanyak sekali sahaja. So Frame ke-2 akan keluar. Tak faham? rujuk gambar bawah nie.


7. Repeat step 4 and 5 for other pic.
8. But untuk layer 2 nie korang click Duplicate Selected Frame sebanyak 2 kali. so akan keluar frame ke-3 and 4.


Now step untuk set gambar di frame 1,2,3,4. This step agak merumitkan. So ikut betul-betul yea :)
9. Click on Frame 1 and hide layer 2,3,4. How to hide layer 2,3,4? oke u just click on eye at layer 2,3,4.


10. Then on frame 2, hide layer 3 and 4. On Frame 3, hide layer 1,2 and 4. And on Frame 4,hide layer 1 and 2.
11. Oke now change the time on frame 1(frame picture) to 0.5 sec. 


12. Next on Frame 2 (frame motion blur) set the time to 0.2 sec.


13. Repeat set the time on frame 3 and 4.
14. Kalau awak hendak banyak lagi gambar, just repeat step 7-13. Macam arrien,arrien buat 12 gambar.
15. Now untuk save, go to File > Save for Web & Device > Save.


16. So,inilah hasilnye. :D


Good Luck ^_^ * Sorry kalau bahasa gila rojak XD*

Tutorial : Disable Click on Image.



Assalamualaikum :)

Nak buat tuto yang susah-susah mengambil masa yang lama, so arrien just nak buat tuto yang maybe kebanyakkannye blogger sudah tahu. But bagi yang tak tahu or maybe newbies boleh la tengok tuto nie untuk cara disable click on image. Kebanyakkan orang,walaupun dye dah disable right click,but orang lain masih boleh click gambar and ambil gambar diblog dye. So kalau yang taknak gambar dye daripada diambil,boleh ikowt tuto nie. So simple :D

1. Post > Upload gambar kedalam post.
2. Bila gambar dah keluar dekat post, click pada gambar and gambar akan menjadi biru right? oke good. Then perhatikan dekat atas yang Link tu berwarna biru kan? so click Link tu supaya warna biru itu hilang.


3. Oke done! :D
*P/S : Sebenarnye ada cara lain but cara nie yang paling mudah,and selamat..hehe XD*



MEGA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam.



Assalamualaikum :)

Jom join Mega GA by Nurul. Click banner yang pink kawaii tu, (comel) :D
Cara pemilihan pemenang :
1.Entry yang menarik
2.Peserta awal dan akhir yang menyertai
3.Berdasarkan random.org
4.Pemarkahan daripada juri-juri terpilih
5.Top Reffrel
 Mega Giveaway tamat pada 26 JULAI 2013.

Tutorial : Tutorial List with Hover [Like Me]


kawaii
Assalamualaikum :)

Tuto nie direquest oleh adik Anis, dia tanya macam mana nak buat list tutorial macam arrien punya. So here i made the tuto. Sorry kalau tajuk korang tak faham coz arrien tak tahu nak bagi tajuk apa untuk tuto nie XD and coz lambat buatkan tuto nie. Buzy oke :D


Template Disegner.
1. Your Page > HTML.


2. Copy code dibawah nie.
<style>
.h1 {
padding-left:10px; color: #000; font:20px cd; line-height: 2px; background:url(URL BACKGROUND); text-align: center; letter-spacing:1px;
}
@font-face{font-family:cd;src:url('http://static.tumblr.com/tedujjb/C78mkkmk4/charleedoodles.ttf')}
a.kiml{
display:inline-block;
width: 285px;
padding:3px;
margin:5px;
background:#fafafa;
font:8.3px tt;
text-align:left;
Text-decoration:none;
color:#b0b0b0;
text-transform:uppercase;
border:0px solid #b1b1b1;
}
a.kiml:hover{
-webkit-transition-duration: 0.5s; color: #000;}
@font-face {
font-family:tt !important;
src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf') !important;
}
</style>
<div class="h1">TITLE :</div>
<a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a><a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a><br><a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a><a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a><br>
3. Paste kan dalam kotak HTML tadi.
4. Update.

Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template.
2. Ctrl+F dan cari code </style>
3. Copy code bawah nie.

.h1 {
padding-left:10px; color: #000; font:20px cd; line-height: 2px; background:url(URL BACKGROUND); text-align: center; letter-spacing:1px;
}
@font-face{font-family:cd;src:url('http://static.tumblr.com/tedujjb/C78mkkmk4/charleedoodles.ttf')}
a.kiml{
display:inline-block;
width: 285px;
padding:3px;
margin:5px;
background:#fafafa;
font:8.3px tt;
text-align:left;
Text-decoration:none;
color:#b0b0b0;
text-transform:uppercase;
border:0px solid #b1b1b1;
}
a.kiml:hover{
-webkit-transition-duration: 0.5s; color: #000;}
@font-face {
font-family:tt !important;
src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf') !important;
}

4. Pastekan di atas code yang korang cari tadi.
5. Kemudian copy code nie pulak.
<div class="h1">TITLE :</div>
<a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a>
<a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a>
<a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a>
<a class="kiml" href="LINK" >AYAT</a><br>
6. Paste kan dibahagian tutobies korang.
7. Preview & Save.

Note :
Red : Url Background.
Blue : Color Code.
Orange : Title.
Purple : Link Tutorial.
Pink : Name of the tutorial.

Credit : The Tutubies

Tutorial : How To Change to Denim Template.


P4ND4 ♥ | via Tumblr

Assalamualaikum :)

Sebenarnye memang dah lama arrien nak buat tuto nie,but tak kesampaian coz takde masa. So alang2 ada yang menanya,jadi arrien akan buat tuto macam mana nak tukar ke denim template.


Lagi pun sekarang nie denim template dah takde dekat blogger,so arrien akan bagi code and tunjuk cara hendak tukar.Denim nie best,coz banyak yang boleh kita edit. :D Credit code to her.

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Then highlight semua code yang ada dalam tu and press DELETE.
3. Copy code bawah nie.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html expr:dir='data:blog.languageDirection' xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
  <head>
    <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
    <title><data:blog.pageTitle/></title>
    <b:skin><![CDATA[/*
-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name:     Denim
Designer: Darren Delaye
URL:      www.DarrenDelaye.com
Date:     11 Jul 2006
-----------------------------------------------
*/
/* Variable definitions
   ====================
 <Variable name="bgColor" description="Page Background Color"
           type="color" default="#efefef" value="#efefef">
 <Variable name="textColor" description="Text Color"
           type="color" default="#333333" value="#333333">
 <Variable name="linkColor" description="Link Color"
           type="color" default="#336699" value="#336699">
 <Variable name="headerBgColor" description="Page Header Background Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="mainBgColor" description="Main Background Color"
           type="color" default="#ffffff" value="#ffffff">
 <Variable name="borderColor" description="Border Color"
           type="color" default="#cccccc" value="#cccccc">
 <Variable name="dateHeaderColor" description="Date Header Color"
           type="color" default="#999999" value="#999999">
 <Variable name="sidebarTitleBgColor" description="Sidebar Title Background Color"
           type="color" default="#ffd595" value="#ffd595">
 <Variable name="sidebarTitleTextColor" description="Sidebar Title Text Color"
           type="color" default="#333333" value="#333333">
 <Variable name="bodyFont" description="Text Font"
           type="font" default="normal normal 100% Verdana, Arial, Sans-serif;" value="normal normal 100% Verdana, Arial, Sans-serif;">
 <Variable name="headerFont" description="Page Header Font"
           type="font" default="normal normal 210% Verdana, Arial, Sans-serif;" value="normal normal 210% Verdana, Arial, Sans-serif;">
   <Variable name="startSide" description="Start side in blog language"
             type="automatic" default="left" value="left">
   <Variable name="endSide" description="End side in blog language"
             type="automatic" default="right" value="right">
*/
body {
  background: $bgColor;
  margin: 0;
  padding: 0px;
  font: x-small Verdana, Arial;
  text-align: center;
  color: $textColor;
  font-size/* */:/**/small;
  font-size: /**/small;
}
a:link {
  color: $linkColor;
}
a:visited {
  color: $linkColor;
}
a img {
  border-width: 0;
}
#outer-wrapper {
  font: $bodyFont;
}
/* Header
----------------------------------------------- */
#header-wrapper {
  margin:0;
  padding: 0;
  background-color: $headerCornersColor;
  text-align: $startSide;
}
#header {
  width: 760px;
  margin: 0 auto;
  background-color: $headerBgColor;
  border: 1px solid $headerBgColor;
  color: $headerTextColor;
  padding: 0;
  font: $headerFont;
}
h1.title {
  padding-top: 38px;
  margin: 0 14px .1em;
  line-height: 1.2em;
  font-size: 100%;
}
h1.title a, h1.title a:visited {
  color: $headerTextColor;
  text-decoration: none;
}
#header .description {
  display: block;
  margin: 0 14px;
  padding: 0 0 40px;
  line-height: 1.4em;
  font-size: 50%;
}
                                                         
/* Content
----------------------------------------------- */
.clear {
  clear: both;
}

#content-wrapper {
  width: 760px;
  margin: 0 auto;
  padding: 0 0 15px;
  text-align: $startSide;
  background-color: $mainBgColor;
  border: 1px solid $borderColor;
  border-top: 0;
}
#main-wrapper {
  margin-$startSide: 14px;
  width: 464px;
  float: $startSide;
  background-color: $mainBgColor;
  display: inline;       /* fix for doubling margin in IE */
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
#sidebar-wrapper {
  margin-$endSide: 14px;
  width: 240px;
  float: $endSide;
  background-color: $mainBgColor;
  display: inline;       /* fix for doubling margin in IE */
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
/* Headings
----------------------------------------------- */
h2, h3 {
  margin: 0;
}
/* Posts
----------------------------------------------- */
.date-header {
  margin: 1.5em 0 0;
  font-weight: normal;
  color: $dateHeaderColor;
  font-size: 100%;
}
.post {
  margin: 0 0 1.5em;
  padding-bottom: 1.5em;
}
.post-title {
  margin: 0;
  padding: 0;
  font-size: 125%;
  font-weight: bold;
  line-height: 1.1em;
}
.post-title a, .post-title a:visited, .post-title strong {
  text-decoration: none;
  color: $textColor;
  font-weight: bold;
}
.post div {
  margin: 0 0 .75em;
  line-height: 1.3em;
}
.post-footer {
  margin: -.25em 0 0;
  color: $textColor;
  font-size: 87%;
}
.post-footer .span {
  margin-$endSide: .3em;
}
.post img, table.tr-caption-container {
  padding: 4px;
  border: 1px solid $borderColor;
}
.tr-caption-container img {
  border: none;
  padding: 0;
}
.post blockquote {
  margin: 1em 20px;
}
.post blockquote p {
  margin: .75em 0;
}
/* Comments
----------------------------------------------- */
#comments h4 {
  margin: 1em 0;
  color: $dateHeaderColor;
}
#comments h4 strong {
  font-size: 110%;
}
#comments-block {
  margin: 1em 0 1.5em;
  line-height: 1.3em;
}
#comments-block dt {
  margin: .5em 0;
}
#comments-block dd {
  margin: .25em 0 0;
}
#comments-block dd.comment-footer {
  margin: -.25em 0 2em;
  line-height: 1.4em;
  font-size: 78%;
}
#comments-block dd p {
  margin: 0 0 .75em;
}
.deleted-comment {
  font-style:italic;
  color:gray;
}
.feed-links {
  clear: both;
  line-height: 2.5em;
}
#blog-pager-newer-link {
  float: $startSide;
 }
#blog-pager-older-link {
  float: $endSide;
 }
#blog-pager {
  text-align: center;
 }
/* Sidebar Content
----------------------------------------------- */
.sidebar h2 {
 margin: 1.6em 0 .5em;
 padding: 4px 5px;
 background-color: $sidebarTitleBgColor;
 font-size: 100%;
 color: $sidebarTitleTextColor;
}
                                                         
.sidebar ul {
  margin: 0;
  padding: 0;
  list-style: none;
}
.sidebar li {
  margin: 0;
  padding-top: 0;
  padding-$endSide: 0;
  padding-bottom: .5em;
  padding-$startSide: 15px;
  text-indent: -15px;
  line-height: 1.5em;
}
.sidebar {
  color: $textColor;
  line-height:1.3em;
}
.sidebar .widget {
  margin-bottom: 1em;
}
.sidebar .widget-content {
  margin: 0 5px;
}
/* Profile
----------------------------------------------- */
.profile-img {
  float: $startSide;
  margin-top: 0;
  margin-$endSide: 5px;
  margin-bottom: 5px;
  margin-$startSide: 0;
  padding: 4px;
  border: 1px solid $borderColor;
}
.profile-data {
  margin:0;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.1em;
  font-weight: bold;
  line-height: 1.6em;
  font-size: 78%;
}
.profile-datablock {
  margin:.5em 0 .5em;
}
.profile-textblock {
  margin: 0.5em 0;
  line-height: 1.6em;
}
                                                         
/* Footer
 ----------------------------------------------- */
#footer {
  clear: both;
  text-align: center;
  color: $textColor;
}
#footer .widget {
  margin:.5em;
  padding-top: 20px;
  font-size: 85%;
  line-height: 1.5em;
  text-align: $startSide;
}
]]></b:skin>
  </head>
  <body>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Navbar1' locked='true' title='Navbar' type='Navbar'/>
</b:section>
  <div id='outer-wrapper'><div id='wrap2'>
    <!-- skip links for text browsers -->
    <span id='skiplinks' style='display:none;'>
      <a href='#main'>skip to main </a> |
      <a href='#sidebar'>skip to sidebar</a>
    </span>
    <div id='header-wrapper'>
      <b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='Hanis fanfic (Header)' type='Header'/>
</b:section>
    </div>
    <div id='content-wrapper'>
      <div id='crosscol-wrapper' style='text-align:center'>
        <b:section class='crosscol' id='crosscol'/>
      </div>
      <div id='main-wrapper'>
        <b:section class='main' id='main' showaddelement='no'>
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>
</b:section>
      </div>
      <div id='sidebar-wrapper'>
        <b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'>
<b:widget id='Followers1' locked='false' title='Followers' type='Followers'/>
<b:widget id='BlogArchive1' locked='false' title='Blog Archive' type='BlogArchive'/>
<b:widget id='Profile1' locked='false' title='About Me' type='Profile'/>
<b:widget id='Attribution1' locked='false' title='' type='Attribution'/>
</b:section>
      </div>
      <!-- spacer for skins that want sidebar and main to be the same height-->
      <div class='clear'>&#160;</div>
    </div> <!-- end content-wrapper -->
    <div id='footer-wrapper'>
      <b:section class='footer' id='footer'/>
    </div>
  </div></div> <!-- end outer-wrapper -->
  <b:include data='blog' name='google-analytics'/>
</body>
</html>
4. Paste kan dalam kotak Edit HTML yang korang dah delete code tadi.
5. Now, Save template.

Oke sekarang korang boleh edit template tu,korang boleh rujuk tuto diblog arrien coz tuto arrien semuanye menggunakan denim template.Kalau korang ikowt step betul2, insyaallah akan menjadi. Anyway GOOD LUCK :D


Syawal Giveaway by Syazlia & FD.



Assalamualaikum.



klik banner untuk join


Senarai hadiah:

Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2


Tutorial : Put Favicon.


Personal tumblr dedicated to Kpop boys
Assalamualaikum :)

Exam sungguh memenatkan.. so memang takde masa nak update blog kalau hari sekolah.. nie pun saja curi-curi coz letih la kalau asyik menghadap buku.. LOL lagi pun sabtu nie sekolah ganti.. aduh,memang lemah kalau ada extra-extra hari sekolah nie~~ XD btw,Tuto nie direquest oleh someone..
Ada yang belum tahu favicon tu apa?? tengok gambar nie, yang dalam kotak merah tu la favicon oke :D


Follow this step:
1. Dashboard > Layout.
2. Kemudian cari kotak Favicon > Click Edit.

3. Choose File > select your picture > open.


4. Then dye akan upload sendiri. So make sure gambar yang korang pilih telah keluar dan gambar itu tidak melebihi 100KB.


5. Now,save! ^_^

Note : 
Kalau tiada gambar sendiri yang tidak melebihi 100KB,boleh download gambar dari SINI and uploadkan :)

Freebies : Infinite Destiny Teaser Icon.



Tumblr

Assalamualaikum :)

My Template change again?? LOL simple kan?? haha abaikan, *dah bosan aku tukar :p* Here,nak bagi icon infinite destiny teaser.. wowoo..nak beli album nie,but money..-terpaksa dilupakan- :( oke mood teruja tunggu 2nd single nie keluar.. lagi 2 ary jer..haha oke nak ambil jer,but make sure credit to me as INFICON oke :D

       

Giveaway Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.


Assalamualaikum :)

First thankz to sis NNA coz jemput arrien untuk join GA nie.. so jom ramai-ramai join GA nie.. Hadiah pun daebak-daebak (hebat-hebat) semuanye :D but motif kita join GA bukan nak dapat hadiah ka, tapi untuk saling kenal-mengenali sesama blogger,right?? hehe.. so click banner yang comel tu untuk join :D

Senarai Hadiah:(1) Sheila Eiman 2 buah buku (untuk 2 orang pemenang )
(2) Nur Nabilah Topup RM5/Seorang
(3) Nabilah HamzahSehelai Tshirt daripada album [INI] (Seorang pemenang )
2 Button Badge (2 pemenang )
Buku tips menjadi pelajar ipt cemerlang hasil tulisan Dato' Dr Fadzilah Kamsah (seorang pemenang)
Sepasang handsock ( seorang pemenang )
(4) Azwar Syuhada Topup RM5/Seorang
(5) Budak Kampung2 helai tudung plain (2 pemenang )
(6) Norvanida2 helai pashmina (2 pemenang)
(7) Iryani Amirah
Topup RM5/Seorang
(8) Farhana Buku 101 doa mujarab
Buku doa dan penawar
(9) NnaTopup RM5/Seorang

[BUZY] Tq for your invitation, but...


(3) infinite kim myungsoo | Tumblr
Assalamualaikum :)

Hari tu, hampir seminggu arrien tak update,right?? so hampir seminggu juga lah arrien tak bukak cbox.. so kalau dah seminggu tak bukak cbox tu,of course macam-macam yang disent oleh pengungjung blog arrien kan.??.. oke jap,tak nak membebel banyak-banyak..straight to the point jer oke ;D

        

Nampak printscreen cbox arrien.. oke sebelum tu,entry nie bukan nak berbangga coz ramai yang comment dicbox arrien oke. entry ini just nak ucapkan terima kasih kepada orang-orang yang menjemput arrien untuk join GA.. nampakkan?? btw sorry kepada nama-nama awak yang arrien prntScr kan nie,di public kan :D
Terima kasih banyak-banyak kepada yang menjemput,but sorry coz tak semua arrien boleh join and sempat nak join. Maklumlah sekarang nie bulan Ramadhan dan masa nak update and bukak blog memang tak sempat. Pagi pergi sekolah, malam pergi tarawih pulak..balik tarawih mesti dah pukul 10-11 malam. pastu dengan homework lagi.. so really sorry,coz sangat sebuk sekarang nie.. 

Kalau ada masa macam sekarang nie pun,bukan tak nak join.. but kadang-kadang tu,ad GA yang letak banyak syarat.. letih seh nak pergi follow seorang-seorang..nak pergi like page satu-satu.. huhu.. penat -,-" Tapi kalau yang arrien rasa arrien nak join,arrien akan join :) Btw arrien hargai sangat-sangat coz korang sudi jemput arrien.. so arrien nak ucpkan TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK.. Thankz you.. Kamsahamnida ^_^ *throwheart :D
Menulis dalam keadaan berselimut */bukan tengah tidur but kesejukkan coz hujan and demam ;x*

Tutorial : Post Footer [LIKE ME]


KAWAI
Assalamualaikum :)

Post footer?? ada yang tak tahu?? cer korang tengok kat blog arrien nie.. ada satu benda yang ad tulis "post by... at.. 2 comment.." ha yang background dye tu lah post footer,still tak faham?..tengok gambar nie :D


*Just for simple/Denim & Washed Denim template yea :)

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Ctrl+F serentak dan cari code .post-footer {
3. Then copy code nie:
text-align:center;
padding:8px;
color: #000;
font-size: 95%;
background: #eee;
border-left: 7px solid #ccc;
border-right: 7px solid #ccc;
moz-box-shadow: 0 0 5px 2px #ccc;
-webkit-box-shadow: 0 0 5px 2px #ccc;
border-radius:7px;
margin:6px;
}
4. Paste bawah code .post-footer { tadi.
5. Preview and Save! ^_^

Tutorial : Navigate Network [ LIKE ME ]


내게로 와요 | via Tumblr
Assalamualaikum :)

Tuto nie direq oleh wawa. Tak tahu navigate network tu apa?? tengok gambar bawah nie : D btw credit to owner.


Template Designer.
1. Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/JavaScript.
2. Next,copy code nie : 
<style>
a.link {
font-size: 9px;
font-family: Trebuchet Ms;
display:inline-block;
text-align:center;
width: 20px;
color: #fff;
background:#ccc;
padding:3px;
margin:2px;
text-decoration: none;
-webkit-transition-duration:1200ms;
}
a.link:hover{
display:inline-block;
text-align:center;
width: 20px;
color: #fff;
background:#eee;
-webkit-transition-duration:1200ms;
}
</style>
</center>
<div style='font:9px georgia;text-align:center;margin-top:2px;'>
<center><a class="link" href="LINK">FB</a>
<a class="link" href="LINK">TW</a>
<a class="link" href="LINK">TB</a>
<a class="link" href="LINK">BS</a>
<a class="link" href="LINK">AF</a>
</center>
4. Then Paste kan dalam HTML/JavaScript.
5. Save!.

Classic Template / Blogskin.
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Tekan Ctrl+F serentak dan cari code </style>
3. Now copy code nie :
a.link {
font-size: 9px;
font-family: Trebuchet Ms;
display:inline-block;
text-align:center;
width: 20px;
color: #fff;
background:#ccc;
padding:3px;
margin:2px;
text-decoration: none;
-webkit-transition-duration:1200ms;
}
a.link:hover{
display:inline-block;
text-align:center;
width: 20px;
color: #fff;
background:#eee;
-webkit-transition-duration:1200ms;
}
4. Paste kan ATAS code </style> tadi.
5. Sekarang copy code nie pula :
</center>
<div style='font:9px georgia;text-align:center;margin-top:2px;'>
<center><a class="link" href="LINK">FB</a>
<a class="link" href="LINK">TW</a>
<a class="link" href="LINK">TB</a>
<a class="link" href="LINK">BS</a>
<a class="link" href="LINK">AF</a>
</center>
6. Paste kan di bahagian sidebar or mana-mana yang korang suka.
Preview and Save!.

Note : 
Orange : Background color.
Blue : Hover background color.
Red : Link site.

Tutorial : Disable Dragging Image.


Hello kitty
Assalamualaikum :)


Tuto kali ini fungsi dye untuk mengelakkan orang ambil gambar korang..coz walaupun korang dah disable right click,but orang still lagi boleh drag gambar korang.So untuk mengelakkan gambar korang dari terus dicopy,korang boleh guna tuto nie oke :D

Template Designer.
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F and find this code : <head>

Classic Template / Blogskin.
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Guna Ctrl+F dan cari coe : <head>

3. Now,copy code bawah nie :
<script type='text/javascript'>    document.ondragstart = function () { return false; }; </script>
4. Paste kan di BAWAH code yang korang cari tadi.
5. Save! ^_^

 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani