" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Awal cuti sekolah VS Hujung cuti sekolah T_T



Tumblr_mkhlc6tev61r8vsjdo1_r1_500_large
*So cute myungsoo LOL*

Assalamualaikum :)

Yah esok sudah sekolah selepas seminggu jer cuti.. haha ayat macam nak cuti lama lagi tuh, XD Firstly Chukadurimnida to Infinite for their first place song Man In Love.. :D

Yayayaya!!! awal cuti sekolah VS hujung cuti sekolah, nak tahu apa yang terjadi kepada arrien ketika perlawanan nie?? -_-"

Awal cuti sekolah


Yess sye boleh lending waktu mula-mula cuti sambil baca majalah and lukis anime, Itu lah kenyataannye selain dok menghadap lappy takde keje lain baca novel or majalh.. Keje sekolah?? hehe

Hujung cuti sekolah


Yeahyeah3.. dalam bilikku bukan lagi penuh dengan majalah but letak bertukar dengan buku-buku kerja rumah yang semestinye berlambak tu -_-" sampaikan atas meja tulis tak muat,coz penuh dengan buku yang bertimbun-timbun terpaksa buat atas katil.. haha memang kalau tido tu sekali-sekali dengan buku lah gayanye... bukan malas nak kemas but dah takde tempat nak simpan,full semua laci, tak tahu lah.. terlebih buku gamaknye :D

Awal cuti sekolah 2


Kalau awal-awal cuti sekolah ary tuh,boleh lah arrien dok menghadap buat benda-benda yang memang takde faedah nie,sekarang?? bila esok nak sekolah dah~~"""

Hujung cuti sekolah 2


Sekarang nie,ha dok menghadap benda nie pulak lah.. kena tengok jadual selalu,tiap2 malam tu memang wajib dah,coz dengan jadual untuk pergi sekolah esoknye, pastu dengan tengok jadual untuk dirumah,petang nie subject apa yang kena belajar or what ever.. haii.. memang memeningkan kepala and meletihkan!!

Tapi nak buat macam mane kan,biasalah tu lumrah seorang pelajar,memang itulah kejenya setiap hari,takde benda lain.. pergi sekolah,balik sekolah, buat homework and esoknye pergi sekolah balik kecuali time cuti,tu pun homework dah tunggu atas meja tu.. haila.. otuke nasib badan.. haha !!mengeluh pulak dye nie!!
ish3 XD

apa-apa pun,kepada yang sekolah esok,kalau homework tak siap lagi,ha cepat-cepat siapkan malam nie,ada masa lagi.. nanty tak pasal-pasal berdiri luar kelas hehe anyway bye3 nak pergi kemas buku untuk esok and sebagainye.. and startlah kejarangan arrien untuk mengupdate blog yer.. huhuhu wassalam ^_^

Tumblr_mkhaxpgip91r2mivjo2_500_large
*ANNYONGHIGASEYO ^_-*



Freebies : Background 2 (Polka Dots)



Tumblr_mbwwy7wo5b1qzgt9no1_r2_500_large

Assalamualaikum :)

Seperti yang dijanjikan dalam entry nie so meh sini,arrien nak bagi freebies background ,But sorry ek sikit jer :D dah ambik tu jangan lupa nak comment yea :)

Blue
http://i.imgur.com/6rWv0l0.gif

Pink
 http://i.imgur.com/lSORAEAs.gif

Orange
 
http://i.imgur.com/LfzvLSjs.gif
Gray
 
http://i.imgur.com/zmOGK6u.gif
Credit to:  Izyan

Tutorial : Letak Background di Blog #2



Tumblr_m7gwhsptrh1rbbn0mo1_500_large

Assalamualaikum :)

Lagi sehari dah nak start sekolah balik.. rasa macam baru semalam jer hari jumaat dan baru balik sekolah,cepat sungguh masa berjalan,Subhanallah ^_^



Malam nie update jugak coz ada orang yang tanya pasal tuto nie sebab takut tak sempat hari lain coz nak sekolah balik dah kan?? :D oke terus kepada tuto :

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Ctrl+F dan cari code body {
3. Copy code bawah nie.

Background-image:url(URL BACKGROUND);

4. Pastekan di bawah code yang cari tadi.
5. Preview and save.

Note:
MERAH : url background.
*Tuto nie bagi yang memang tak bubuh background cara nie oke and kalau ada bubuh background cara lain sila padam dulu yang tu baru ikowt tuto nie yea :D*

oke freebies background saye bagi kemudian oke ^_- Wassalam ..


Tutorial Blogskin : Put Link in Bloglist.



Tumblr_mk5wtofqcf1qa0m06o1_500_large

Assalamualaikum :)

Kata pra-hiatus but hari nie jer dah dua kali update.. yeah emang lah,kok saya hendak menjadi orang yang sombong,jadi terpaksalah balas soalan dari mereka dong.. haha ha kan dah terbabas gi indon XP


Tengok lah,kesian dekat orang yang tanya nie,sampai sakit-sakit tulang tengkuk dye tu :D sorry yer kepada tuan yang tanya coz lambat buat tuto untuk soalan awak tu.. takde masa + malas .. damn.. ~~" 
Disebabkan dye tanya macam mane nak letak link dekat bloglist so

1. Pergi ke code bloglist korang.
2. Copy code bawah nie

<a href="http://arrienlove.blogspot.com">

3. Pastekan sebelum nama di bloglist tu.
4. Contoh :

<a href="http://arrienlove.blogspot.com">▼ NAMA BLOGLIST </a><br>

5. Preview and save.

Note :
MERAH : URL blog yang korang nak letak dalam bloglist.
OREN: Nama blog orang tersebut




P R A - H I A T U S.



*Physics!! own aku bangga coz aku pun belajar Pyhsics xD*

Assalamualaikum :)

Kembali ke pangkal jalan (Template) :p sungguh fedup untuk guna blogskin selepas code skin yang nie hilang-->>


sungguh arrien fedup.. nak buat skin lain semalam punya la jenuh,coz takde idea and semalam fikir punya fikir akhirnye buat keputusan untuk guna template desingn and arrien akan Pra - Hiatus. Tahun depan dah nak SPM, F4 nie pulak ada exam penting jugak iaitu Thanawi (Sijil agama Islam) kalau gagal tak tahu lah nak cakap apa.. so lebih baik pra-hiatus yer tak. Dah lah kelas sains dengan thanawi lagi.. aduhh pecah kepala kowt ~~ Lagi pun baru-baru nie dapat azam baru selepas baca novel TUNAS karya Hlovate.. Novel dye memang best,sambungan dari novel aA+bB.. nak tahu macam mane cite dalam Tunas tu beri semangat baru dekat arrien untuk belajar?? korang baca lah sendiri ek,malas nak tulis panjang-panjang.. :D tapi sesiapa yang kelas sains dan perangai dye ala-ala malas nak belajar tahu mahu berjaya elok sangat baca buku tu,coz ada aura bila buku tu.. haha jangan dah baca lupa baca buku pelajaran sudah ^_- 
and sorry kepada kalian-kalian yang menanya tuto or whatever di Ask box or CBox coz arrien maybe tak sempat untuk mebalas or membuat tuto untuk anda, i'am so buzzy now :)

Sebelum nak mengakhiri entry nie,and sebelum bermulanye blog ini Pra-Hiatus.. arrien nak bagi korang gift :D ambik lah kalau nak,sorry kalau buruk coz cincai punya keje.. lagipun sikit jer,ada 5 icon Kim myung soo 
just 4 u all ^_^

   

Oke bye,Wassalam -_^
 



Cover novel keluaran PTS ala-ala gambar artis korean??



Tumblr_mf2yhkfmcf1r6qzm5o1_500_large

Assalamualaikum :)

Baru balik dari bukit Fraser petang tadi,malam nie terus update coz arrien memang xcitet giler kalau ada kena mengena ngan artis korea nie :D Dan baca tajuk di ats?? ofcourse dah baca kan.. korang caya?? dah ada yang pernah jumpa?? ker arrien yang ketinggalan zaman baru tahu?? haha apa-apa lah.. bagi yang tak percaya or belum tahu,nak tengok bukti?? here--->>


See.. arrien bukan minat pon dengan jang geun suk,tapi arrien letak gambar dye sebagai gambar entry coz ada novel yang cover depan gambar jang geun suk.. ^^ realy same kan?? arrien tahu pon sebab lepas balik dari bukit Fraser singgah Mydin and terjumpa tempat buku-buku novel nie,arrien memang kaki novel dan tetiba pulak jumpa buku yang kawaii2 ala artis korean nie.. haishh.. lagi semangat lah nak beli.. yang arrien beli pulak buku yang nie--->>


Lihat lah jejaka itu.. kalian tahu siapa beliau?? hehe sudah tentulah Kim Hyun Joong oppa kita.. haha coz arrien minat dye lah mata nie nampak terus gambar dye walaupun telah dilukis menjadi kartun.. hehe

Tumblr_ls1155o45s1r3u2w7o1_500_large

And arrien rasa jugak girl tu muka dye same like geum jan di (nama watak dalam BOF coz i dont know her real name.. lagi pon sye suka kalau dipanggil dengan jandi jer ^_-) same right?? 

And novel lain yang cover ala2 artis korea--->>


U all know gambar tu macam siapa pulak?? ha ofcourse lah watak dalam cite Full House.. :D

Fullhouse_large

and last-->>


Erkk.. ~~'' yang nie.. ermm arrien tak tahu lah pulak gambar macam siapa... hehe but bila arrien search at internet and ada yang mengatakan watak Arumi tu macam Choi Min ho ..

Choi_minho6_large

And si penulis sendiri mengatakan .. kalau anda baca buku ini sila bayangkan choi minho dengan style rambut samurai ikat belakang .. haha (kelakar bila dibayangkan tapi itulah dikatakan oleh penulis XD) dan dengar2 akan sambungannye  bertajuk  mian-heyo, aiyani wah mesti best kan.. coz ramai yang mengatakan best.. hehe.. takpe2..nanty ada duit kita beli satu-satu ^_^


Bye ..wassalam ^_-






1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci.




Assalamualaikum :)

Tada..new skin,but not my own skin :D i just edit it ^^" jom join GA dari blogger yang mempunyai blog yang cantik nie.. sumpah arrien jelous dengan blog dye XD .. 10 hadiah menanti anda..cepat click banner comel lote lagi awesome tu.. Tarikh tutup 7 April 2013..

Hadiah-Hadiah:-

1x Note Pad Book
2x Set Button Badges
10x Bookmark
5x Greeting Card
2x Watermark
2x Header

Freebies : Blogskin We Are One (EXO-M)


Tumblr_mh27gcck4r1rl3s3zo1_500_large

Assalamualiakum :)

Freebies new skin again... Inspirasi dari Exo-M haha.. almaklumlah diaorang dah jadi bias arrien :D Basecode dari Blogskin Nothing's over coz malas nak buat baru XD

Baca arahan sebelum download :

 Dont remove the credit or i kill u!
 Dont Basecode.
 Comment first before download.
 Please x3 Hargai hasil tangan orang lain dan jangan cuba untuk menipu!
 Ini ialah basecode saya dan special thankz to Atin Vip and Yasmin Unnie atas inspirasi dari blog anda ^_^



Segmen : Mencari bloglist April.




Assalamualaikum :)

Jom2 kita join segmen nie.. haii.. lama beno nyer tak join segmen2 nie.. hehe rindu pulak rasanye :D cepat2.. click banner atas
Tarikh tutup : 31/3/2013

Pemenang : 
1) Topup Maxis RM3 x1 - random.org
2) Brooch ribbon x1 - random.org *kalau melebihi 50 orang
3) Semua peserta akan menjadi bloglist April :)

Tutorial : List With Special Hover.



Tumblr_lip7mhoibc1qg9epqo1_500_large

Assalamualaikum :)

Entry kedua untuk hari inie.. List with special hover.


Template Designer.
1. Copy code dibawah nie.

<style>
a.myung{
background:url(URLICON);
background-repeat:no-repeat;
background-size:15px;
padding-left:20px;
color:#000;
margin-bottom:2px;
font:11px verdana;
-webkit-transition: all 0.5s ease;
-moz-transition: all 0.5s ease;
color:#000;
display:block;
}
a.myung:hover{
background:url(URLICON);
background-repeat:no-repeat;
background-size:14px;
}
</style>
<a class="myung" href="LINK" >AYAT</a><br>
<a class="myung" href="LINK" >AYAT</a><br>
<a class="myung" href="LINK" >AYAT</a><br>
<a class="myung" href="LINK" >AYAT</a><br>

2. Pastekan di mana-mana yang korang nak letak.
3. Save.

Note:
Merah : Url Icon sebelum hover.
Oren : Url icon selepas hover.
Pink : Link .
Biru : Ayat korang.

Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template.
2. Ctrl+F dan cari code </style>
3. Copy code bawah nie.


.myung{
background:url(URL ICON) !important;color:#555 !important;
background-repeat:no-repeat !important;background-size:10px !important;padding-left:15px !important;line-height:18px !important;} 
.myung:hover{
background:url(URL ICON) !important;
background-repeat:no-repeat !important;background-size:10px !important;padding-left:15px !important;line-height:18px !important;color:#666 !important}
a.navi1:hover {
color:#000 !important;
}

4. Pastekan di atas code yang korang cari tadi.
5. Kemudian copy code nie pulak.

<a class="myung" href="LINK">AYAT </a><br>
<a class="myung" href="LINK">AYAT </a><br>
<a class="myung" href="LINK">AYAT </a><br>
<a class="myung" href="LINK">AYAT </a><br>

6. Pastekan di mana-mana tempat yang korang nak letak.
7. Preview and save!!


Note:

Merah : Url Icon sebelum hover.
Oren : Url icon selepas hover.
Pink : Link .
Biru : Ayat korang.

Tutorial : Put Korean & Japanese Number.



Tumblr_mjh8z3aa6w1r9u70ro1_500_large

Assalamualaikum :)


Good morning u all.. entry bersemangat pagi nie.. hehe dah lama tak buat tuto so, see the title and lets do it bagi sesiapa yang nak buat.. :D


Template Desingner
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > Html/ JavaScript.
2. Copy code dekat bawah nie.

<style>
#labelList {}
ul#label-list {
text-align:justify;
margin-left:-38px;
margin-top: -10px;
}
ul#label-list li {
display:inline;
}
ul, li {
list-style-type: hangul;
}
</style>
<li>text<li>
<li>text<li>
<li>text<li>
3. Kemudian pastekan code tu kedalam ruang Html / JavaScript tu.
4. Save.

Template Classic/Blogskin.
1. Dashboard > Template.
2. Tekan Ctrl+F dan cari code </style>
3. Kemudian copy code nie.


#labelList {}
ul#label-list {
text-align:justify;
margin-left:-38px;
margin-top: -10px;
}
ul#label-list li {
display:inline;
}
ul, li {list-style-type: hangul;
}
4. Pastekan di atas code yang korang cari tadi.
5. Lepas tu korang copy pulak code nie.

<li>
6. Pastekan di sebelah ayat yang korang nak letak nombor tu .
7. Preview and save!.

Note:
Pink : Boleh tukar hangul (korean) atau hiragana / katakana (Japanese)
Oren (template disegner) : Ayat korang.





Someone New :D



Tumblr_mcamuejbil1r05l6io1_r1_500_large

Assalamualaikum... :)

Yeah sekarang memang saye jarang update.. bukan sebab apa , kerana masa dan pelajaran sangat mencemburi arrien..hehe tambah-tambah pula,kebuntuan idea nak update apa.. memang blank.. padahal blog selalu bukak just tak update jer.. ahak3..

oke3.. someone new..?? what?? arrien dah cari pengganti baru ker?? sebelum nie arrien ada BF ker?? 
>> ah'ah.. memang arrien ada BF.. korang jer tak tahu.. hnsome2 pulak tu.. korang mesty jelous.. nak tahu sape dye orang tu...?? alah,search jer dekat Google tu... belambak gambar BF arrien.. lagi pon arrien tak sempat lah nak snap gambar diaorang coz jauh sangat.. kat KOREA tu... susah ohh nak sampai.. haha..
*jangan termuntah baca ayat diatas*

Tumblr_mh1h8scdpv1rflbk5o1_500_large

Let's meet exo!!! oke arrien nak mula minat diorang lah.. a.k.a BF saye lah semua tu.. :p habis tu L nak letak mane?? owh.. a'ah lah.. nak letak mana ek??? letak dalam gambar jer boleh?? hehe.. nothing3.. i still fan L oke... just semenjak dua menjak nie,ramai sangat kawan-kawan arrien yang nak minat L.. arrien tahu lah kan,minat tu hak masing-masing.. but yang arrien tak suka nye.. diaorang nie kes macam hipokrik.. u know!!... Mula2 sewaktu arrien kata arrien minat L,mesty diaorang kutuk L.. wahai eLement2 diluar sana.. korang jugak mesti marah kalau orang kata L itu lembu, right?? ha macam tu lah arrien rasa kalau contoh orang kutuk BF korang ker,family ker en.. so that why arrien berani kata diorang nie hipo coz.. kutuk2..n bila orang tunjuk gambar L.. ha mula ternganga.. n dan terus mengaku "wifeu L" OMG.. i hate u fwen!! sumpah menyampah.. 

Aweuosjcmaahkbd_large

Disebabkan itu,hati arrien mula terdetik nak minat Luhan.. takpe lah kan.. janji "L" tu still ada dan bermakna L tak pernah dilupakan.. *ohh no, mcm drama pulak :D* oke so bermula hari ini Luhan dengan rasminye menjadi bias arrien dan exo menjadi salah satu group yang arrien minat..
*mohon sabar yer Luhan,coz saya baru berjinak-jinak nak minat awak.. maaf kalau mengambil masa yang lama coz,L masih didalam hati.. ahak :P*



apa-apa pon.. MyungHan always in my heart after Allah and Rasul :D anyway sedapkan MyungHan tu.. haha tetiba tapat idea bagi gelaran tu pada diorang diatas tu.. Sarangheyeo MyungHan... ^__^

Akhirnye L Oppa.....



Tumblr_mjv3ps0xpt1rxr7suo2_500_large

Assalamualaikum :)

Yeah i coming back.. wuhuuu... *ada macam infinite come back tak?? haha * miss giler kat blog nie,but semalam ada lah curi-curi update but tu ialah update pantas..hehe

Back to title.. akhirnye L Oppa?? what?? apa tu?? hehe sebelum2 nie arrien ada update entry sempena befday L oppa right?? so bagi eLement di twitter semua nye menunggu-nunggu update dari L oppa.. dan akhirnye..

'

18 jam yang lalu... L oppa telah update di twitter nye dengan memberi inspirit present... LOL comel bangat..haha (kan dan masuk bahasa indon) :D lihatlah lesung pipit nye yang arrien sungguh-sungguh jeles.. dengan muka comel nye yang arrien rasa nak cubit-cubit jer..haha dah la buat muka comel dye tu.. grkkkkkk.... wuhuuu.. but memang happy.. semalam telah keluar mv infinite Man In Love,




Wahh.. arrien suka.. ceria sangat.. kalau lagu sebelum2 nie kebanyakkan lagu kelihatan matang,but nie comel and ceria.. hehe

Tumblr_mk0byaljdi1rcwy6qo1_500_large

Lihat baju L oppa... mesti gambar yang dye update dia tangkap selepas rkaman MV tu hehe..coz baju nye sama mcm dlm video...haha

Tumblr_mk05j1nc2n1s7wn2yo1_1280_large

 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani