" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Segmen Blog Review Disember2012 by ShimaStory.





Assalamualaikum :)

Jom join segmen nie pulak by shima.. dia telah menjemput arrien.. so jom ramai2 kita join this segmen,click banner atas tu oke :)

Apa yang menarik tentang blog arrien??

- Blog arrien menarik sebab warna pink kowt... hehe..arrien suka dengan blog arrien,bagi arrien blog arrien nie sedap mata memandang,tidak berselerak and yang paling penting semuanye hasil tangan arrien sendiri.. 100% daripada arrien ;D (so jangan ciplak yea ;P)

Bloglist dan BlogReview By BudakVanilla.





Assalamualaikum :)

Dijemput oleh tuan segmen (vanilla) untuk join her segmen :) lets join,click that banner oke :)
Tarikh tamat : 31/12/2012 (cepat2 ad masa lagi tu :D)


Freebies : Header K-Pop (Dream High 2)




Tumblr_magv2excvr1rfkrfro1_1280_large
Assalamualaikum :)

Sebelum arrien nak pergi tuisyen petang nie,arrien nak bagi dulu freebies header kat korang.. "Dream High 2" version.. haha sebenarnye dalam delima dream high 2 nie.. tu yang tiba2 buat header dream high 2..oke tak cantik pon.. so sape nak ambik,just take it oke.. but dont forget to credit to me :D.. Tapi dilarang sama sekali untuk re-freebies header nie,coz itu kepunyaan saye oke.. saye yang buat itu.. kalau saye jumpa yang macam nie,but dia mengaku dia punya,i kill u!!..hehe ,apa2 pon,feel free to use it oke ;)



http://i.imgur.com/X3JuJ.png


http://i.imgur.com/J3SLG.png


http://i.imgur.com/5dcsM.png


http://i.imgur.com/997mW.png


Tutorial : Membuat Scroll Bar di Comment.




Bear-beautiful-beauty-bird-canary-favim.com-286090_large

Assalamualaikum :)

Tuto again :D.. scroll bar di tempat comment yang macam arrien tu oke ;)
Follow this tuto :

1. Dashboard > Template > Edit Html.

2. Use Ctrl+F and fine code  /* Comments

3. Kemudian korang akan jumpa code #comments h4 { selepas code yang korang cari tadi tu kan?? 

4. Next copy this code and paste after code #comments h4 {
#comments {
height:400px;
overflow:auto;
}
5. Tak paham?? lihat gambar bawah nie>>


6. Oke preview and kalau takde erro,boleh save.. than cuba bukak entry korang yang ada komen "make sure yang banyak lah yea :D" ,ad kan scroll bar?? hehe..selamat mencuba :)

wassalam ^_-



Blogwalking dengan alya balqis studio.





Assalamualaium :)

Malam2 nie arrien join segmen dari balqis.. click banner atas yg cute tu kalau nak join ;D

SEGMEN : Free Doodle To Me!





Assalamualaikum :)

Malam nie sambil tengok2 bola,thailand vs singapura tu..jom lh kita join segmen dari apit .. capat2 kita join.. hanya 100 peserta yang awal sahaja yang akan dapat doodle dari apit. p/s apit: kalau dia rajin insyaallah dia akan bagi ke 150 orang :D

Nickname : Arrien Amani
 Warna doodle : Pink 

Wassalam ^_-

Tutorial : Letak ucapan Sebelum comment.




Tumblr_l6l3t9e0ww1qzjrnco1_500_large

Assalamualaikum :)

Hari nie arrien nak buat tuto mengenai letak ucapan sebelum comment,ha korang paham tak ucapan sebelum comment tu?? ha kalau tak paham,cer korang click post a commet kat blog arrien nie.. ada ayat kan,like this>>


Ha dah nampak?? nak buat macam tu bagi yang masih tak tahu.. jom follow this tuto.. arrien pon first2 tak tahu,pastu pakai tibai jer,tengok-tengok jadi.. so ikowt tuto nie yea :)

1. Dashboard > Setting.

2. click Post And Comment.

3. Scroll bawah sikit and ada perkataan Comment From Message.Tulis ayat korang di dalam kotak yang kosong tu di sebelam perkataan Comment From Message  ..tak faham?? rujuk gambar bawah nie->


4. Save! Done!!

Cer korang tengok ditempat comment korang,ada kan ayat yang korang tulis tu..;)
Kalau dah menjadi,sudi2lah comment sini yea :D

Wassalam ^_^


Nickhun 2PM!!



Assalamualaikum :)

serius cuti sekolah memang membosankan.. boleh dikatakan,sehari tu,80% dok menghadap laptop.. so bila dah menghada laptop tu,apa lagi.. kerjanye.. Pasang lagu,Bukak SAI.. lukis vector artis kesukaan arrien.. hehe.. so kali nie magsa vector arrien ialah,si comel Nickhun :D 


Vector:

*Yang nie terlebih excited dia senyum :D heehe*

haha.. memang boring.. tapi kalau dah bukak sekolah,malas pulak.. lol..kbay..

Wassalam


BLOGLIST BLOGGER BAHARU 2013 | SEGMEN TAMBAH FOLLOWER !




Assalamualaikum :)

Anda hendak disenaraikan dalam bloglist blogger baru?? jom join segmen nie.. tapi make sure follower korang mesty kurang dari 1000 macam arrien nie lah yea.. sikit jer..hehe,sob2 :p syarat-syarat dia paling mudah.. so jom kita join segmen nie,click banner untuk join :D

wassalam ^_^

My second Vector..



Assalamualaikum :)

Hehe.. arrien lukis vector lagi.. tapi arrien rasa vector arrien kali nie lebih baik sikit kowt dari vector arrien yang first huhu..*tu pendapat arrien lah yer ;P
Tapi arrien tak tahu lah siapa gerangan lelaki yang "cute" nie..hehe..arrien pakai kebas jer dalam weheartit.. tengok comel jer arrien pon ambik le.. huk3.. sape kenal si dia??



ha so sape3?? boleh bagi tau arrien...hehe..arrien nie kalau group K-Pop yg tak berapa nak minat,arrien tak kenal..hu..

 

Hoohoohoo.. agak2 menjadi tak vector arrien kali nie :D
haha..apa2 pun,arrien rasa seronok pulak lukis vector nie.. serius dapat menenagkan fikiran arrien yang agak berserabut semenjak dua menjak nie..hehe..oke bye..

Wassalam ^_^ 



Year End Giveaway By Cik Bunny.




Assalamualaikum :)

Jom join year End GA dari cik bunny..nak join click banner diatas yea :)
Tarikh tutup : 3 Januari 2013

Tutorial : Beautiful Comment Box.



Tumblr_mdqdfn1wdz1r7odi9o1_r1_500_large
*Gambar ini tiada motif apa-apa,just cute so i put it :D*

Assalamualaikum :)

Tuto yang ke-2 untuk hari ini ^_-.. Korang tengok dah comment box arrien yang baru?? oke i like it.. so kalau korang pon suka,just follow the tuto ky..


Follow this :

1. Dashboard > template > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.

2. Tekan Ctrl + F and cari code ]]></b:skin>

3. Jumpa kan?? copy pulak code dibawah nie :

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;

padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;
font-size: 17px;
border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 13px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}
4. Pastekan di atas code  ]]></b:skin> tu..

5. SAVE.

Note :
Merah : tukarkan dengan code colour HTML yang korang suka.
Solid : Boleh tukarkan dengan dotted atau dashed , ikut cita rasa korang :)

Wassalam ^_^





 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani