HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial: Latak lagu dari youtube di Blog..

 
Assalamualaikum.

Hye korang,memandangkan arrien tengah bosan,and duduk sorang2 tak tau nak wat ape..jadi arrien nak wat tuto macam mane nak letakkan lagu dalam blog dari utube..sebelum tu korang CLICK sini sekejap..

oke ikowt langkah2 dibawah nie yea>>

1.Sign in> Dashboard>Layout> Add a Gadget> HTML/JavaScript.

2.Copy and paste code yang dekat bawah nie dalam HTML/JavaScript tdi tu.

<object width="160" height="25"><param name="movie" value="Url Lagu autoplay=1&&color1=0xffffff&color2=0xffffffamp;hl=en_US&amp;autoplay=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="Url Lagu autoplay=1&&color1=0xffffff&color2=0xffffffamp;hl=en_US&amp;autoplay=1" type="application/x-shockwave-flash" width="160" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

 3.Open youtube and carilah lagu yang korang nak letak dekat Url Lagu tu....
4.Then korang click Share


5.Kemudian click:
1. Embed 
2.Use old embed code


6. Patu korang cari and ambik code yang macam arrien merahkan dekat picture nie..


*make sure ambik sampai tanda soal tu tau!!..

7.oke sekarang korang copy code tu and paste kanlah Url Lagu tadi tu..
dan dah siap korang boleh save..

Done! :D

*Like and comment yea kalau menjadi :)

Wajah Blog berubah sempena my befday :D

 
yeah Lee sung Jong bagi saye kek befday hahaaha *perasan!* :p

Assalamualaikum,

Hye semalam befday arrien..oke u know?? haha takde makne nye korang tau kan..huhu..oke sempena befday arrien kali nie yang terpaksa sambut dengan menjawab exam yang sungguh memeningkan tu.. dan semua orang lupa sebab sebok sangat exam..nasib baik ada jugak yang ingt and ad yg wish at fb.. thankz ye ur all... so disebabkan tak dapat hadiah dari sape2 kali nie *ceh macam mintak tu* hehe jdi arrien nak bagi hadiah kat diri arrien sendirilah.. bleh?? haha mesty korang kata "bagi lah,aku kesah ap!!" ha kan3.. tak baik ow... hehe

hadiahnye ialah.. blog yang telah berubah wajah !!.. haha entah ape2 kan hadiah tu.. biar lah,asalkan arrien happy... oke korang ingat lagi blog arrien yang sebelum nie??? tak ingat dah.. oke tengok bawah>>


 So now look like this>> !!:D


oke haha ada nampak perubahan tak.. hehe.. tak banyak yang berubahkan.. just warna blog,header and beberapa lagi yang berubah kalau korang perasan kan... tpi sebenar nye arrien bukan suka sangat warna purple tu..but,..rsa bosan pulak dok blog warna pink jer kan.. sekali-sekala tukar la plk kan..huhu whatever lah... kalau korang suka,thankz...but klau ada yang tak suka tu.. duk diam2 jer la yea.. :).. oke kbai.. lth dah mengedit dari pagi tdi..hehe 

Wassalam.




Get ready 4 Exam!

 
Assalamualaikum.

Hye,esok arrien akan ada exam Pra-PMR.. waw berdebar2.. takowt,rasa macam dah nak exam PMR yang betul tu,(tpi sempat tulis at blog lagi kan...hehe oke itulah arrien 'peace')

And arrien harap mudah-mudahan dengan latihan and buku yang arrien dah bace dpat memudahkan arrien untuk menjawab exam esok.. and arrien harap jugak dengan doa ibu bapa,guru2 and rakan2,sme ada my classmate or rakan2 di blog dapat memberi kejayaan kepada arrien..insyaallah,AMINn... mudah-mudahan kan :) Dan tak lupa juga pada rakan2 blogger yang akan menduduki exam penting,arrien wishkan Good Luck to ur all k.. :D

 
wassalam.

My blog nampak laen,right?? huhu edit dalam masa 1hour.. itulah hasilnye..hehe tak banyak yang berubah,i just change skit2 jer hehee :D thankz a lot to The Tutorial atas header tu.. takde masa nak wat,so just ambik freebis orang punya jer..hihihi,..

Segmen: Be My Follower by Didiey.

Click image untuk join ^^.

Assalamualaikum..

Apa khabar korang semua.. hari nie arrien tak tau nak tulis ape,so arrien nak join Segmen: Be My Follower by Didiey. :)  "peace" ;D

Jumlah Follower sekarang: 38 orang.

Target follower : 100 orang.


Tutorial:Letak Link Dalam Post..

Assalamualaikum.

Hye,hari nie arrien nak buat tuto mengenai bagaimana cara nak letak LINK dalam blog,sesetengah blogger ada lagi yang tak tahu macam mane nak letak link dalam blog kan.. terutama sekali yang new blogger... Lagipon tuto nie kawan arrien yang "Satu kelas,Satu sekolah"yang mintak arrien buat this tuto..hehe :D

Oke jom,arrien tunjukkan cara2 nak letak link dalam post.Sebelum tu korang click nie sekejap>>CLICK. oke,Ikowt tuto dibawah nie>>

1.Highlightkan ayat yang korang nak masukkan Link tu.

 2.Click perkataan LINK.


3.Masukkan url *blog/page or anything ur want put.just 1url oke*


4.Than click OK.


Oke done!!,nanti perkataan yang korang highlight kan tu jadi tulisan warna biru kan?.. so tu maknenye korang dah berjaya letakkan link kat ayat tu...

oke selamat mencuba!!.Kalau ada yang tak faham,tanya arrien cepat2 yea :
Do like and comment oke ;)


Freebies:Blogskin ShinEE.


Assalamualaikum

Hye semua pembaca blog arrien,semalam arrien masukkan my frist skin at blog skin.. so arrien nak bagi lah jugak kat korang2 iaitu terutamanye my follower n pembaca2 blog arrien tu semua yea :) huhu.. thank a lot kepada unnie atiqah atas header tu yea,arrien bukannye malaz nak wat sendiri header,but my lappy,my mother simpan..PMR katanye,tak leh bukak lappy.. tapi arrien tetap bukak jagak.. hehe :p and peringatan jugak!! jangan remove credit yew.. n jangan cuba menipu jugak,kalau saya tahu awak guna my skin but tlh remove credit,saya hack!! blog awak oke ^_^

oke taknak cakap panjang2 just Click Download 4 download oke? -_^
Code | Live Preview

Tak tahu cara nak download??.. lihat tuto SINI.
Comment and like yea kalau korang guna blogskin arrien,tq:)

WASSALAM.


Inilah akibatnye... Adoii --"

 
 Assalamualaikum pembaca semua :)

Hye hari nie arrien saje2 update status sekejap,saje nak tenang2 kan fikiran lah kata kan,dok asyik belajar je kan..hehe.. oke korang tentu dah baca tajuk dekat atas tu kan... "akibat pasal ape pulak nie arrien??" ha... korang nampak gambar at atas tu....!!? ha kalau tak paham jugak tengok gambar bawah nie pulak.. nampak apa yg mr.nikhun kita pakai tu >> "?"

 

Ha tu lah cermin mata... adoii... (haha saje wat pulun jap :p)
oke tak de apa pon saje jer,sebenar nye arrien saje jer nak cite at korang yang tak lama(memang tak lame pon,2,3 hari jer lagi) lagi arrien kena pakai cermin mata =,=" oke arrien tak suka sebenarnye... tapi tu lah padah nye kalau asyik menghadap lappy and bace buku dalam cahaya yang samar2.. hurmm nasib la... tu lah sebelum ni dok kata orang mata 4.. ha sekarang nie dah kena batang hidung sendiri dah *!padan muka!* haha... oke so pengajaran untuk korang2 semua,jarang2 lah menghadap lappy tu yea kalau taknak mata rosak... ohehe..oke tu jer nak cakap,oke kbai....huhu

Wassalam.. :)

Segmen: Kata-kata semangat dari saya.

Hye,Assalamualaikum.
Apa khabar korang semua?? dah berapa lame ek arrien tak uptade blog?? hehe poyo jer kan..padahal baru seminggu tak update,dah nak kecoh2 kan..huhu..oke hari nie arrien uptade semata-mata nak join segmen:kata-kata semangat dari saya dari FizGraphic.. heehe mudah-mudahan arrien tercalon la yea..Amin. :)

*Click banner untuk join yea ^^*
My nickname : Arrien.
Kata-kata Semangat: 1.Aja-aja Fighting!!
     2.Do the best,friend!
3.Jadikan hari ini lebih baik dari semalam.
Warna doodle: Pink.
Tag:
 - Solehah
 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani