" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Dialog Moden Lagi berpahala Menyebutnya..

Assalamualaikum !!
Tak jawab berdosa.. huhu ^_^


Dah lame rasanya tak beruptade blog nie.. ada lah dalam seminggu lebih kowt..hehe lame la sangat kan..:P
Lagu beberapa hari dah nak sekolah balik,rasa macam sekejap jer cuti pertengahan tahun nie.. Nie yang rajin gi post entry nie pon sebenarnya keje sekolah pon tak siap lagi.. #kawan2 semua jangan tiru perangai saya ye, :D....

Oke back to title yea..
Sebenarnya Islam nie sanggat indah..
sampaikan dialog moden pon kita boleh dapat pahala.. jom kita praktikkan bersama supaya bersama-sama kita peroleh pahala..

Yang Biasa-->> Biasakan yang sebetulnya..

Pergh..gempak giler.. tukar kepada Subhanallah....
OMG(Oh my god).. tukar kepada Ya Allah....
Terbaek.. tukar kepada Alhamdulillah....
Oke..Orait.. tukar kepada Insyaallah....
Cilakak.. tukar kepada Masyaallah....
Ellemak..Lupa pulak.. tukar kepada Allahumassolli'ala Muhammad....
Arghh..Pening.. tukar kepada Astarfirullah....
Eeee..teruknya.. tukar kepada Na'uzubillah....
Opocot.. tukar kepada Allahu akbar....
Hek eleh.. tukar kepada La ilaha illallah....

Senang je kan??.. Jadi marilah kita sama2 membetulkan yang biasa,dan membiasakan yang sebetulnya.. Semoga kita diberkati Allah.. Amin..

Sumber:Majalag Qen-Q.

Tutorial Cara Letak Background Di Blog..



Assalamualaikum, wahai hamba Allah yang sedang membaca entri ini.. (*^_^)
Hari nie,telah genab seminggu cuti sekolah pertengahan tahun.. Tinggal seminggu jer lagi nak sekolah balik.. #Tapi kerja sekolah pon tak siap lagi..# Jangan tiru perangai saya yang malas nie yer.. ahak3..
Oke lah..malam nie sebenarnya saya nak share tutorial Cara Letak Background Di Blog ngan korang.. Nie pon sebenarnya saya buat sebab banyak kali dah kawan saya tanya mcm mne nak bubuh background yang diambil dari freebies bacground yg comel yang selalu blog2 yang bermurah hati selalu bagi..huhu..
Maaf la..saya takde freebies background yang nak bagi kat korang.
(Nanti kalau saya ada freebies bacground yang nak bagi sya up to date lagi entri baru..:)
Sebelum tu kalau klau dah ada yang letak background tak kira lah kat EDIT HTML ke or Add a Gadget > Html/Javascript ke,korang boleh la padam dulu kod tu ekk..
Sebab nanti takowt tak menjadi pulak..hihi :D
Oke kita terus jer ke tutorial kita yer-->>


1) First, korangpergi dekat Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript.
2) Kemudian korang COPY and PASTE kan code yang di bawah nie.

<style>body {background-image: url('URL BACKGROUND');background-attachment: fixed;background-repeat: repeat;}</style>

3) Copy dan Paste kan dekat ruang Html/JavaScript tadi tu yea..
4)INGAT YEA: Yang warna merah "URL BACKGROUND" tu korang letak kan URL background yang korang nak ambik tu yea.. Kalau yang nak ambik dekat photobucket tu korang just copy code Direct Link jer ek..
5) Dah siap,korang boleh save dan lihat hasil nye.. ^_*
Dah ikowt tutorial blog arrien nie..kasi lah like dan komen sikit,sebagai terima kasih..huhu 

KASI CLICK SINI YEA >> CLICK
 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani